tisdag 31 juli 2012

Trevlig beställning

För ett tag sedan packade vi lite sjalkit som limited edition. Hos oss innebar det ett kit i varje garnkombination. Igår hörde en kund av sig och bad mig göra ett par kit i brandgult /rost eftersom de vi tidigare gjort hade blivit sålda.

Efter lite plockande så mailade jag över två bilder.



Jag gillar båda, sa kunden. Jag tar dem.

Nu har jag packat ett stort paket och skickar snart iväg det. Ett mail och ett samtal som gjorde en hel dag:)

torsdag 26 juli 2012

Jag bara måste beställa

Kunden E var inne och med i handväskan hade hon en jättetrevlig bok som jag just nu håller på att beställa på nätet. Den heter "Meditations for women who knit too much" och är skriven avStephanie Pearl-McPhee.


Vad sägs tex om denna sida? 
Är det inte precis det här vi konstaterar stup i kvarten, eller?

fredag 20 juli 2012

Generös kassörska

Underbara väninnan K ryckte igår in och hjälpte mig i butiken när jag var tvungen att åka till Malmö. K kallar det för att vakta affären men det är till att underskatta insatsen. Hon är verkligen på hugget och servar med liv och lust.


När jag kom tillbaka efter Malmöbesöket så sa K. -Bra, nu kan vi reda ut allt jag ställt till med.

Det visade sig att jag inte riktigt visat alla funktioner i kassasystemet så när K "råkat" kolla priset på en vara,  hade hon inte sett någon annan utväg att bli av med det inslagna än att själv plocka fram ett kontokort och betala varan. Detta hade hänt vid två tillfällen så när jag kom tillbaka fick vi anledning att träna på återköp med signering av kunden (i detta fallet K själv).

Det kalla jag en generös kassörska. Och inte hade hon ställt till det. Hon hade varit till ovärderlig hjälp. Dagen hade varit trevlig och hon berättade om trevliga samtal hon haft med turistande kunder.
Peppar, peppar. Jag tror inte hon blir svår att övertala någon mer gång.

fredag 13 juli 2012

Lika bra att erkänna direkt...

jag stängde en timma för tidigt av misstag och hann cykla hela vägen hem innan jag upptäckte det.

F'låt mig om ni kom till dörren och det redan var stängt och igenbommat.
Jag lovar att aldrig göra om det.

Eder ödmjukast

Elisabeth

torsdag 5 juli 2012

Hårda problem i en mjuk butik

Det låter banalt men butiken har drabbats av IT-störningar. Först var det datorn som började strula och efter ett antal supportsamtal med leverantören av kassasystem så stod det klart för mig att jag var tvungen att köpa en ny dator.

Uslingen som krånglade
Det skall väl inte vara några problem tänkte jag. Beställde dator och specificerade portarna som krävdes. En dag senare dök en dator upp men den saknade givetvis den ena porten (den för kassakvittoskrivaren). Klagade hos leverantören och fick vid två tillfällen en liten adapter skickad. Den första trodde man var felaktig efter som jag hade problem med utskrifter och därför körden man samma lösning en gång till. Tredje lösningen var utrustning för en permanent port på datorn. Tack och lov att Anna-Maria var inne och hälsade på den dagen som grejorna kom.

Tyvärr så lever vi utan kunddisplay för man hittar ingen en drivrutin till som passar till nya datorn. Får erkänna att jag helt gett upp och nu får vi skruva loss displayen och helt enkelt ta bort den.

Nästa bakslag inom it-sfären var meddelandet om att kortläsaren inte längre skulle vara brukbar. Jag fick sju dagars varsel och fick kasta mig ut för att leta ny utrustning. I måndags skulle den gamla vara obrukbar men den fungerade utmärkt hela dagen. Så även i tisdags. Hmmmm. Skumt. Fick ringa och kolla om jag bara blivit lurad. Nejdå. Det var bara så att man inte kunde säkerställa drift för handlarna och därför hade bankerna gett ytterligare 2v respit. Idag tror jag att den nya läsaren kommer. Håll tummarna!

Nu är det ju inte så att jag helt hamnat i IT-träsket igen. Jag stickar mycket men det mesta är hemligt. Tröjan till veckotidningen blev i mina ögon underbar. Men så var det ju också rätt många timmar nerlagda. Den kommer i tryck lagom till Uppstickaren 2012. Lägligt eller hur?

Efter det påbörjade jag en tröja som också den skall visas på Uppstickaren 2012. Kan avslöja så mycket att pälsull och lingarn funkar utmärkt tillsammans. Har stickat den uppifrån och ner men med runt ok. Är dock inte nöjd med den assymetriska nederkanten som jag ville få till. Den kräver lite omarbetning tror jag. Jag jobbade med forkortade varv men  får se om jag kan ändra lite på den.

Helt off the record så virkar jag ett antal tallriksunderlägg. Kände att sommaren behövde förnyelse på den fronten. Plockade lite reagarn ut vår låda och virkar på.

Allra sist i raden så stickade jag en enkel sommarsjal i olika garner. Vi packade ju garnkit i butiken och då krävs en visningssjal och en beskrivning. Den blev riktigt riktigt fin. Passade så bra ihop med min nya brunsvarta tunika.

Så visst händer det saker även om bloggen varit tyst:)