torsdag 21 februari 2013

Hemlisar

Lika roligt som det är att ta fram ett mönster till en tidning lika frustrerande kan det vara att vänta på tryckning.

Bild lånad från Allers
Denna veckan är det handarbetsbilaga i Allers och jag har tre mönster med.

Det blev färdignedhasade strumpor som för mig fick namnet Petronellas strumpor och tillhörande veckade muddar.
Först plockade vi ihop andra färger men det röda strumpgarnet och Zauberballnystanet blev en riktig färgexplosion tillsammans.

Bild lånad från Allers


















Tredje mönstret är en sjal som jag döpte till "Strålande sjal" eftersom jag tycker att det är strålar som pekar utåt och fortsätter i picotkanten. Den stickade jag första gången i Cool wool från Lana Grossa men till tidningen bytte vi färger och garn. Nu när sjalen har "kommit ut" så kommer nog min blåa sjal att finnas runt halsen på mig titt som tätt.


Bild lånad från Allers

Är jag duktig så uppdaterar jag Ravelry nu direkt för denna typ av projekt har en tendens att aldrig bli ordentligt dokumenterade där. Suck...

onsdag 20 februari 2013

Översvämning

Vi har fortfarande kyla i Skåne men på garnfronten börjar vår och sommargarnerna göra entré.

Igår kom ett antal lådor från Lana Grossa och det kändes som översvämning. Kanske är det fel ord för det var väntat och det är positivt. Kan översvämning vara väntad? Ja, det kan den. Kan översvämning vara positiv? Kanske bara på platser som längtat efter nederbörd men även där brukar konsekvenserna var negativa.



Äsch, strunt samma. Redan igår var alla färger fotograferade och nu skall bara all data laddas in i webshopen. Jag hann börja men blev inte klar igår. I butiken går det givetvis att handla direkt ur kartongerna.  Det lär nog dröja innan allt är på plats i hyllorna.



I år har Tant Thea fördubblat antalet färger av det ekologiska bomullsgarnet Organico. Och det kommer flera fina modeller i garnet. Organico är ett av många garnsorter som ingår i Linea Pura som i sin tur är Lana Grossas miljömärke. Genom Linea Pura stödjer man projektet Plant for the Planet. För varje kilo sålt garn planteras ett träd. För mer info om projektet se http://www.plant-for-the-planet.org/de/

Det känns väl rätt bra med tanke på översvämningar eller?


torsdag 7 februari 2013

Berikande utflykt

Igår var Tant Thea på vift. Jag och A-M var i Höör och höll en kurs i dominostickning  och det var precis lika trevligt som förra året när vi var där.

Vi hade lastat bilen full med garn och kursdokumentation och hann knapp innanför dörrarna innan allt var igång. Det blev några rutor för alla och jag hoppas och tror att alla fick med sig förståelse och verktyg för att sticka vidare.



Alla deltagarna är anställda inom Höörs kommun och vi höll därför till i kommunhuset. När vi kom in genom stora entrén möttes vi av en härlig pelare! Kolla in vilken skaparlust. Hela Höör finns instickat eller invirkat. Där finns fälten med traktorerna, kvarnstenar från gamla möllan, biodlarens kupa, jägarens jakttrofé, pågatåget och mycket mycket mer. Fantastiskt!