fredag 26 april 2013

Chokladtema på avtackning


Tant Thea hade avtackning av Catthis för en dryg vecka sedan. Vi smakade choklad hos Sofies Choklad. Vi lärde oss om de tre olika arterna av chokladbönor som finns. Vi smakade chokladen ren och sedan  med en kopp kaffe till. Gott och trevligt! Men ack så mättande. Ögonen vill mer än vad magen klarar av.

Tack Catthis, för din tid hos Tant Thea!






fredag 19 april 2013

Finaste sjalnålen


Jag är numera ägare till världens finaste sjalnål/brosch. En av mina trevliga stickerskor från Ängelholm hade en liknande på sig på Malmömässan och det visade sig att det var en annan trevlig stickerska från Ängleholm som gjort den. Tack Wivianne, för att jag fick beställa en jag med:)

onsdag 17 april 2013

Nu är våren här!

Jag har sagt det förut och kommer att säga det igen. Jag gillar Lana Grossas design. Det fullständigt sprudlar. Nya magasin fulla med nya modeller och nya garner.

Nu har jag testat garnet Cotofine. Stickade en lätt vårväst i ett enkelt strukturmönster. Fin effekt av mönstret och lättstickat garn.


Här har jag frångått en av mina principer... Jag har stickat i en färg som jag inte passar i själv. Men den är fin på dockan:)





tisdag 16 april 2013

Några få timmar

tog det att göra det häftiga linnet. Inspirerade av ett linne i förra numret av MbyM. Tog annat garn. La inte upp samma antal maskor, skar den lite annorlunda och gjorde framför allt ingen brottarrygg.



Använde REA-garnet Vintage i 100% bomull och garnkostnaden blev 264kr. Garnet finns i följande färger:




Lite kaxig faktiskt!


torsdag 4 april 2013

Intressant, spännande, nyttigt och inspirerande

och det är inte ett Kinderegg. Utan kurserna vi har hos Tant Thea de närmsta veckorna.

Redan nästa vecka, den 11 april, börjar det med en kurs intarsiastickning i en rundstickning. Intarsiastickning är det du gör om du tex stickar in ett motiv mitt på framstycket på en barntröja eller om du ger dig på att sticka någon av Kaffe Fassets tröjor där man använder en massa smånystan på baksidan.


Men hur i hela friden gör man om man vill sticka tex Tant Theas Skåne mudd (design Malin N) som har en blomma mitt på men där inte det ljusa garnet skall löpa med varv efter varv.

Om du inte vet så kan det kanske vara intressant, spännande, nyttigt och inspirerande att gå en kurs hos Tant Thea. På köpet får du lära dig att göra det fina rutmönstret på mudden.

Alla detaljer hittar du här

Nästa kurs är "Bort med avigsidorna". Här har vi besök den 17 april av Kerstin Lind som hållit flera workshops runt om i södra sticksverige. Kerstin lär ut hur man stickar flätor utan att man får en avigsida och en rätsida. Härligt att kunna pryda sina sjalar, kragar mm med dessa verk. Om du inte är fullärd kanske det kan vara intressant, spännande, nyttigt och inspirerande att gå en kurs hos Tant Thea med Kerstin som kursledare.

Alla detaljer hittar du här