fredag 21 april 2017

Var tar alla garnälskare vägen i april?

Eller kanske jag skulle satt rubriken till " Var tog våren vägen?" eller kanske allra bästa alternativet är "Vem har haft längsta förkylningen denna våren?".

Ni som träffade mig på Stickfest i Väst vet att jag redan då drog på en envis förkylning. Ni som träffade mig så sent som igår på stickcaféet vet att jag fortfarande är förkyld. Därför stänger vi faktiskt tidigare idag. Mi har varit så hjälpsam och tagit mycket extratimmar för att jag inte mått bra men idag med mer eller mindre kundlös butik så känns det meningslöst. Vi tog därför beslutet att stänga kl 15 idag och att jag istället lägger mina krafter på ett blogginlägg.

I garnbranschen är april en riktig skitmånad. Själv fattar jag inte riktigt varför men det är ett faktum. Kanske är det för att man tycker att vintern är över och att sommaren inte är så nära? Jag stickar lika mycket hela året runt och tycker att handarbete funkar lika bra i soffan under vintern som på en uteplats i skuggan. Det är väl färför jag har så svårt att förstå. Jag har med andra ord inget svar på varför garnbranschen slåss för sin överlevnad i april men det är definitivt en månad när man tittar ofta på kontot och sedan med skräck på fakturorna.

Någon butik drar igång lotterier och jag tänkte faktiskt vara riktigt generös och lägga en rejäl rabatt på allt i webshopen. Vad säger ni om 25% på allt från och med idag och månaden ut? 
Förutom det så tänkte jag att bland er som handlar för mer än 300kr så kommer jag att dra en vinnare av ett presentkort på 150kr. 

Självklart är jag jätteglad om ni sprider detta så mycket som möjligt så att många får chans att ta del av rabatten.

Jag vet att en del garner saknar bilder men mycket är fotograferat och Anna-Maria håller på att redigera och sedan ska jag jobba med att peta in dem i webshopen.

Själv har jag varvat dagar med mycket stickning med dagar helt utan stickning de senaste veckorna.
På 10 dagar stickade jag halsduken i Esther (Permin). Den blev superbra och användes igår. Egentligen borde jag tvätta upp den och bara låta den ligga och torka med det vår nog vänta till vädret är varmare. Just nu vill jag har den på mig när jag är ute. För nu ska jag känna mig bättre och bli av med förkylningen. Så det så!Direkt efter halsduken började jag på ett linne i Cardis från Austermann. Det är ett rent bomullsgarn i härlig degradé, dvs svag melering i samma färg. Hittade ett snyggt linne i senaste Novita-tidningen och kommer att göra linnet graderat i tre färger. Lila längst ner och sedan upp över rött och in i organge. Det växer snabbt när man gått från 3mm stickor till 4mm. Man hinner bara ett avsnitt av något bra på svtplay eller Netflix och så vips är 10cm gjort.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar