tisdag 23 september 2014

Ett par stickor har stannat.

Idag när jag läste tidningen blev jag alldeles bestört.
Min alldeles fantastiska uppstickerska Kerstin har gått bort.

Första gången vi träffades handlade vår diskussion om översättning av stickmönster. Kerstin ville testa att köra ett översättningsprogram på ett stickmönster som tyvärr inte fanns på svenska. Hon hade varit verksam inom tryckeribranschen och hade kontakter. Översättningsresultatet blev inte så bra men ur diskussionerna växte ett samarbete.

Under ca tre års tid har Kerstin stickat många plagg åt butiken. Hon hade alltid en klar och stark uppfattning om mönster eller garn. Efter den svarta västen så deklarerade hon "aldrig mer svart med mönsterstickning", efter babytröjan sa hon "härligt bomullsgarn".

Den gröna Skappeltröjan blev stickad i början av sommaren. Den blev faktiskt inlämnad halvfärdig för Kerstin ville inte ha den liggande när hon blev sjuk och behövde vård. Efter ett tag hämtades den igen och kom tillbaka färdigstickad. Nu när hösten närmade sig väntade jag på att Kerstin och hennes man Gunnar skulle titta in för att hon skulle skaffa nya projekt till stickkorgen men tyvärr blev det inte så.

Skappeltröjan blev den sista plagget som Kerstin stickade till Tant Thea.


 .