måndag 26 mars 2012

Kan det bli för varmt för att sticka??

Jag har mer eller mindre i alla år hävdat att man kan sticka i alla väder. Men nu får jag krypa till korset och erkänna att det finns förhållanden då det i alla fall inte är så smidigt att sticka.

Käre M och jag har varit på semester och vi upplevde rejäl värme. En av anledningarna till semestern var att bevista min brors bröllop i Thailand. På planet ner så påbörjade jag en citronsjal till min blivande svägerska Aey. Jag hade 11 dagar på mig att bli klar och var glad för att vi bokat rum med AC under resan. Jag har nog aldrig svettats så om fingrarna någon gång i mitt liv. Det var stört omöjligt att få flyt på stickningen när det var 35 grader varmt.

Det gällde att passa på när man var inomhus och på kvällar. Ibland var dock inte belysningen tillräcklig för stickning på kvällstid på rummen så vid något tillfälle blev det stickning i skenet från en pannlampa. Vid sådanan tillfällen är man glad att man passerat silverbröllopsdagen med marginal;)


Jag hann! Kvällen innan bröllopet så blockade jag sjalen mellan handdukar på golvet i vårt hotellrum och när vi var klara med de thailändska ceremonierna med att knyta band och pengar kring handlederna på brudparet så kunde jag överräcka sjalpaketet till Aey. Min variant av citronsjalen har tätare ökningar efter ett tag för jag ville att den skulle gå ihop framtill. Och det gjorde den.Samma dag kunde jag påbörja min näversjal i Noro Silk garden sock som skulle följa med mig under resten av vår resa. Och tack vare eller rättare sagt på grund av alldeles för närgången kontakt med en gigantisk sjöborre som resulterade i det här:
.....och det här

......och inte minst det här


så fick jag sitta under min "korkek" f'låt palm och sticka.Under hela semestern roade jag mig med att låta maken plåta mig och ett av Mias garnhus på lite olika turistiska ställen. Som ni förstår så följde det vita garnhuset med mig överallt.


Angkor Wat med feber och värme.


Framför ett tempel i Luang Prabang
I Kambodja och Laos är broderi och vävning helt dominerande. På stället där jag tog foto på vävstolarna så köpte jag faktiskt lite grovt bomullsgarn i härvor. Tre olika färger, alla växtfärgade. Rätt hård bomull men gissar att den mjuknar efter tvätt precis som deras vävda bomullssjalar gör.


Spolmaskinen


1 kommentar:

  1. Det var en "stickig" semester! Hoppas du hade det riktigt skönt.

    SvaraRadera