måndag 16 april 2012

Gräsänkans helg

Maken var iväg med sitt företag i Åre i helgen och jag upptäckte att jag hade en hel helg att spendera på egen hand.

Först kom alla tankar kring måsten. Trädgården behövde lite putsning  - tyvärr gröna kärlet var proppfullt, Städning - Nej faktiskt inte, rätt hyfsat ordning och reda, Strykning - Inte det heller, strök mycket förra helgen.

Efter att ha pratat med mina garnkompisa Carina och Monica så fattade jag beslutet. Jag kör upp till garnmässan i Göteborg! Jag som inte alls skullt dit....

Efter en, numera, rutinfelkörning (händer varje år) så kom jag fram. Carina, Monica och jag pratade i timmar, kollade in garnnyheter och hade underbart roligt i varandras sällskap! Ibland sjönk seriositeten till lite väl låg nivå och då gick lämnade vi garnleverantörerna för att lyfta upp blodsockret och så tittade vi på och diskuterade garn igen.

Vad blev då resultatet? Jo , jag skall prova några nya stickor, hittade ett par trevliga garnnyheter, fyllde på med strumpgarn, stickor och böcker och fick mig allmänt några rejäla tankeställare. Men allmänt kan man säga att flera leverantörer behöver rycka upp sig inom designsidan. Nya garner och även redan etablerade garner kräver nya mönster och  stickdesignen måste följa med modet. Man stickar inte idag för att få en billig tröja. Man stickar för upplevelsen och för ett unikt alster. Till detta krävs därför design.

Kom hem sent, landade i soffan med inköpt korvspecial och tog ett glas vin.

Kvällen sista timmar avsatte jag till att sticka på ett större projekt som Mia och jag gör till en veckotidning. Nu idag, vet jag inte om det var trötthet eller vin som gjorde att jag fick riva upp allt som jag stickade under lördagskvällen. Men så blev det i alla fall.
1 kommentar:

  1. Håller med dig om det där med design - det är inte så kul när det nästan bara är Drops som har design som hänger med i tiden. Det är bara lite synd att utländsk design, typ Elsebeth Lavold, ska bli så dyrt när det görs om till svenska och våra garner. Och att det tyvärr inte finns nån marknad för svenska virk- och sticktidningar. Det borde gå att få det som alla andra länder har utan att det kostar skjortan.... Kanske ett projekt att sjösätta? Som komplement till MbyM?

    SvaraRadera