torsdag 5 juli 2012

Hårda problem i en mjuk butik

Det låter banalt men butiken har drabbats av IT-störningar. Först var det datorn som började strula och efter ett antal supportsamtal med leverantören av kassasystem så stod det klart för mig att jag var tvungen att köpa en ny dator.

Uslingen som krånglade
Det skall väl inte vara några problem tänkte jag. Beställde dator och specificerade portarna som krävdes. En dag senare dök en dator upp men den saknade givetvis den ena porten (den för kassakvittoskrivaren). Klagade hos leverantören och fick vid två tillfällen en liten adapter skickad. Den första trodde man var felaktig efter som jag hade problem med utskrifter och därför körden man samma lösning en gång till. Tredje lösningen var utrustning för en permanent port på datorn. Tack och lov att Anna-Maria var inne och hälsade på den dagen som grejorna kom.

Tyvärr så lever vi utan kunddisplay för man hittar ingen en drivrutin till som passar till nya datorn. Får erkänna att jag helt gett upp och nu får vi skruva loss displayen och helt enkelt ta bort den.

Nästa bakslag inom it-sfären var meddelandet om att kortläsaren inte längre skulle vara brukbar. Jag fick sju dagars varsel och fick kasta mig ut för att leta ny utrustning. I måndags skulle den gamla vara obrukbar men den fungerade utmärkt hela dagen. Så även i tisdags. Hmmmm. Skumt. Fick ringa och kolla om jag bara blivit lurad. Nejdå. Det var bara så att man inte kunde säkerställa drift för handlarna och därför hade bankerna gett ytterligare 2v respit. Idag tror jag att den nya läsaren kommer. Håll tummarna!

Nu är det ju inte så att jag helt hamnat i IT-träsket igen. Jag stickar mycket men det mesta är hemligt. Tröjan till veckotidningen blev i mina ögon underbar. Men så var det ju också rätt många timmar nerlagda. Den kommer i tryck lagom till Uppstickaren 2012. Lägligt eller hur?

Efter det påbörjade jag en tröja som också den skall visas på Uppstickaren 2012. Kan avslöja så mycket att pälsull och lingarn funkar utmärkt tillsammans. Har stickat den uppifrån och ner men med runt ok. Är dock inte nöjd med den assymetriska nederkanten som jag ville få till. Den kräver lite omarbetning tror jag. Jag jobbade med forkortade varv men  får se om jag kan ändra lite på den.

Helt off the record så virkar jag ett antal tallriksunderlägg. Kände att sommaren behövde förnyelse på den fronten. Plockade lite reagarn ut vår låda och virkar på.

Allra sist i raden så stickade jag en enkel sommarsjal i olika garner. Vi packade ju garnkit i butiken och då krävs en visningssjal och en beskrivning. Den blev riktigt riktigt fin. Passade så bra ihop med min nya brunsvarta tunika.

Så visst händer det saker även om bloggen varit tyst:)

2 kommentarer:

  1. Det förklarar ju varför det krympt så jämnt! Jag insåg nämligen att ena färgen är Aade Lõng (inköpt hos dig) och den andra Kauni! Sommarhälsningar!

    SvaraRadera
  2. Ibland undrar man vad det var för fel på penna och papper... ;-)

    SvaraRadera