måndag 23 januari 2012

Utflykt till Höör!

Ni vet precis hur det är eller hur? Det är aldrig bloggtystnad för att det inte händer saker utan mer pga att det händer saker.

I förra veckan var Malin och jag inbokade till att hålla en kurskväll i Höör. Näverstickning stod på programmet och allt var förberett. Men BANG! Då slog vinterkräksjukan till. Malin sms'ade om att hon insjuknat och jag fick snabbt tänka ut en plan B. Det blev istället Anna-Maria som hängde med.

Det belv en jättetrevlig kväll! 13 glada stickerskor som var snabba på att lära. Kvällen blev rätt sen men när vi packade ihop våra väskor hade alla kommit en bit på sin sjal och jag tror att principerna hade fastnat.

Visst är det lite lurigt i början. Inte alltid självklart vart man är på väg med rutorna och om man skall sticka ihop i vänsterkanten eller högerkanten eller rent av i båda... Men det fastnar efter några rutor.



I torsdags var det dags för nästa kurskväll men den ägde rum på hemmafronten. Vi var lite kaxiga när vi satte rubriken. Våga vägra strumpstickor, hette kursen. Tyvärr var Malin fortfarande sjuk men jag fick testat att köra kurs alldeles ensam. Visst tog det lite längre tid att komma igång när man är ensam att ta betalt, råda om garn mm mm.

Vi tränade på Magic Loop på längden och tvären och innan kvällen var över så hade alla testat två gånger att lägga upp för att sticka två strumpskaft parallellt. Med dokumentationen tror jag att det sitter.

Denna veckan är det Alpacakväll på torsdag. Jag ser verkligen fram emot att höra Cecilia prata om spinneriet hon har kontakt med i Bolivia.

måndag 9 januari 2012

Tadam! Snart dags för 2-års jubileum!

Tänk vad tiden går! Om några veckor firar Tant Thea 2-års jubileum.

Jag kan inte fatta allt som hunnits med under denna tid.

22 feb 2010 slog vi upp portarna och sedan dess har följande hänt:

Vi har hållit massor av kurser: Nybörjarstickning, nybörjarvirkning, strumpstickning från tån och upp, vanlig strumpstickning, begripa stickbeskrivningar på engelska, näverstickning, dominostickning, raglantröja uppifrån och ner, Teknikkurs I (montering mm), Teknikkurs II (flätor mm), Flerfärgsstickning, Spetssjal, Nybörjarkurs i krokning, Volangsjal.

Till min hjälp har jag haft min trogna kursledare Malin N men till näverstickningskursen lockade jag hit Kristina H och Annika H tog hand om krokningskursen.

Jag har hållit flera inspirationskvällar och pratat karriärsskifte och garner med olika grupper.

Tillsammans med Mia (KNITBAG), som jag lärt känna genom butiken, anordnade jag Uppstickaren 2011. En trendkväll med garnkant. Den krävde lång planering och återhämtning, men var enormt rolig att genomföra tack vare alla er som kom!

Jag har haft mina första mönster i Allers. Inspirerande och kul. Spännande att ha deadlines i något annat än vanliga IT och logistikprojekt... Det har hitills varit rosenmuddarna, snäckskalsmönstrade muddar, gosedjuret Långöra, gympadojorna till babyn, Elsabeths raglankofta.

Tant Thea har haft besök av världen snabbaste stickerska, Miriam Tegels och Lily Chin var hos oss med sin grupp från Craft cruises.

Catthis har varit butiken trogen ända sedan tidigt planeringstadium och sedan i höst har Anna-Maria varit hos oss.

Under de här två åren har jag stickat massor. Det har blivit mer än 22 koftor eller tröjor, 26 sjalar eller halsvärmare, 6 mössor, 3 babykoftor, en virkad julkrubba, kalsonger till tomten, kuddfodral, tovade tossor och skålar  mm

Och nu ligger en ny sjal på blockning och en väst skall få knappar idag.


Detta är väl fantastist eller hur? Och då måste man fira.


Vi kommer därför att ha ett lotteri hos Tant Thea. 


Alla som handlar för mer än 500kr, vid ett och samma tillfälle,  fram till vår födelsedag den 22 feb (både i butiken och via mail/telefon) är med i utlottning av två olika paket med 10 x 100g Rowan Colourscape (f 440 och f 441). Värdet per paket är drygt 1000kr.