tisdag 4 juni 2013

Det bubblar

Vi kör en KAL på Tant Thea! Det skall bli flera bubbliga sjalar efter mönstret Pop Spots av Juju Vail. Alla i olika garnet och olika färger. Skall bli riktigt spännande att se hur det växer.

Pop Spots är en trevlig sjal. Lätt att sticka och kräver egentligen bara tankeverksamhet på vart 12:e varv. Med andra ord perfekt tv-stickning.


Jag vill ha en stor sjal så jag har inte en tanke på att stoppa än. Garnkombinationen fungerar jättebra. Bottnen i Lana Grossas Alta Moda Fine (140m/25g) är precis så fluffig så att den ger en tät botten och bubblorna i pälsull och kidmohair ger en bubbla som är lätt.

Den enda nackdelen jag har hittat är om man släpper ner fel maska........ Förra bubbelranden hände det! Och jag upptäckte inte det förrän varvet var slut och maskorna inte gick jämnt upp. Tillbaka igen. Virka upp de nedsläppta maskorna och sedan pilla ner grannmaskan istället. Jag säger pilla för det är lite hårigt och har man varit och dragit i det en gång så är det lite mer hårigt andra gången. Men nu har jag lovat mig själv att aldrig göra om misstaget igen, så det så!

Hemma i trädgården händer det massor. Innan Tant Thea hade jag tid att luka, plantera om och fixa i trädgården. Nu räcker aldrig tiden till och precis som förra året så känns det som om jag inte hinner ta makten över ogräset. Den första fina noggranna rensningen syns det absolut inget av. Trist.
Men man får försöka njuta ändå.

Vi har en lite annorlunda blomsterprakt. För något år sedan planterade vi en clematis som skulle pryda vårt staket och så långt gick allt enligt planerna. Men clematisen ville se mer av världen och har nu slingrat sig upp i vårt gullregn och bildat en fin prydnad i toppen. Skulle så gärna vilja se det uppifrån men det är inte lätt.Den sista bilden har vår snälla granne tagit från andra våningen i deras villa, hon tog många foto men från ena fönstret var vårt andra gullregn i vägen och från andra fönstret fanns det kastanjegrenar i vägen. Jag tycker i alla fall att man kan ana den fullständigt överväldigande blomsterprakten som i alla fall  fåglarna får njuta av.

1 kommentar:

  1. Så läcker! Ser nästan ut som årsringar på en genomsågad stubbe.

    SvaraRadera