onsdag 29 januari 2014

Med guldkant på tillvaron

Tja vad kan man säga? Den blev helt enkelt underbar. Hade koftan på mig igår när jag var på Larödsbibliotek och hade en inspirationskväll kring stickning, sticktekniker och garn. Och den var så varm och skön.


Den är stickad i Lana Grossas Tiffany (64% mohair, 26% silke, 10% polyamid). Dubbelt garn på lite grova stickor och mönstret kommer också från Lana Grossa.

Och visst känns det som om det var meningen att min Pop spots skulle höra ihop med koftan. Den har precis samma guldfärgade nyanser i bubblorna fast dessa består av pälsull och kidmohair.


måndag 20 januari 2014

Lite färg och energi i kylan

Idag har vi kallt till och med i Skåne. Själv har jag byltat på mig i svart tjock långkofta för att inte frysa i butiken men allra helst hade jag velat ha något mer färgsprakande idag. Jag kände för det men får nöja mig med en sjal.

Om jag inte behövde ta hänsyn till att det alltid är kallt i butiken när det är kallt ute, då hade jag valt den senaste koftan vi stickat upp. Så användbar. Bra modell, fin skärning, underbart garn och läckra färger.



Garnet är Lana Grossas Cool wool Big och det är precis lika härligt som de andra två tjocklekarna som finns. Har ju stickat rejält mycket i den kvaliteten och jag älskar flytet jag får när jag stickar, jämnheten jag får i maskorna och strukturen. Att det sedan är väldigt mjukt och skönt att ha på sig och bra att tvätta, gör ju inte saken sämre. Modellen är hämtad ut Filati Classici udg 4 (modell 11).


fredag 17 januari 2014

Smått är sött

En liten fin stickad babykofta har gjort entré. Just nu ligger den i skylten efter det att julpyntet åkt ut.

Den är stickad i Langs Mille Colori Baby och efter ett mönster från Garnstudio. Randningen blev så fin. Modellen är lite flickig med den lilla klockningen nertill men jag tror vi skall sticka upp den rak nertill så ger det valmöjlighet. Jo jag vet genustänk... men många mormödrar och farmödrar har väldigt klara uppfattningar om flick- och pojkfärger där jag är mycket mer uni. Men en kofta med vidd nertill blir lite flickig även för mig.


Margareta är den snälla stickerskan.

onsdag 15 januari 2014

Regnbåge inför Sotji

Snart börjar OS i Sotji och vad passar bättre än regnbågsfärger. Snälla Gunnel, som älskar mönstret Light waves, stickar just nu en underbar sjal i Easyknits Little Guys Specta och till det använder hon enfärgat Visjögarn.



Härom dagen kom hon in och hade en fråga. "Skulle du möjligen vara så att jag ville ha en sjal till? En med svart som bottenfärg". Funderade inte speciellt länge innan jag svarade "Jättegärna!"

Så nu är det en svart på G och om beräkningarna är riktiga så blir det även garn över till en dragspelsmössa. Wow, det är lycka det!

måndag 13 januari 2014

Ruta läggs till ruta

Vi hade ju krokningskurs precis innan jul och i torsdags på stickcaféet var det några som visade sina fina rutor. Oj vad jag önskar mig några fler timmar på dygnet för jag vill ju också...



Tyvärr gör inte fotona sjalarna rättvisa. Båda är krokade i Lana Grossa Cinque Alto. Den översta i ljusgrå och rött och den nedersta endast i en melering.