måndag 3 april 2017

En klar favorit och rätt val

Äntligen börjar den mest envetna förkylning jag haft på länge att ge med sig. Det har varit 14 dryga dagar sedan den pockade på uppmärksamhet.
Eftersom Stickfest i Väst skulle gå av stapeln efter att förkylningen blommade ut så försökte jag verkligen ta väl hand om mig själv för att vara i form för det eventet och åkte glad i hågen iväg förra fredagen.
Men efter att jag och Malin levererat första kursen, 3tim sjalkonstruktion och inspiration, så var all röst och det mesta av orken borta. Lördagen och söndagen flöt på, lite röst fanns att använda och kvällarna fick tillbringas på rummet med en god kopp the och lite whisky. Väl hemma igen så var jag tillbaka i sjuksängen och inte förrän i onsdags så jobbade jag halvdag. Nu idag kan jag säga att förkylningen är besegrad och det är jag glad för.

Nu efteråt så är jag så glad för att jag tog beslutet att skippa Stora symässan i Malmö och att inte åka till stora fackhandelmässan i Köln denna sista helgen. Jag hade helt klart inte klarat att först packa inför Malmömässan, bygga monter, stå på mässan i sorl under tre långa dagar och sedan plocka upp allt och inventera allt man haft med sig och nu denna helgen hade jag aldrig orkat gå de ca 16.000-17.000 steg som en mässdag kan innehålla.

Istället har jag tagit det lugnt här hemma och stickat vidare på min sommartopp och det är den som just nu gör mig så glad.
Jag har medvetet valt att inte ta in Allegro från Lana Grossa denna säsongen. Jag tycker att tre säsonger räcker och valde istället Lana Grossas nya sommargarn som dessutom är tillverkat under Linea Pura-märket. Linea Pura innebär att det är ett miljögarn i Lana Grossas sortiment och miljötänk är aldrig fel.
Solo Lino och Solo Lino Melange är båda lingarn men det är lingarn med 20% nya linfibrer och 80% återvunna i form av viskos. Solo Lino är den tunna kvaliteten som stickas med 3,4-4mm stickor och är 120m/50g.
Solo Lino Melange är den tjockare kvaliteten som kräver 5mm stickor är 105m/50g.


Jag började med att sticka denna topp i det tunnare Solo Lino och valde att göra den lite efter eget tycke och smak. Valde bort v-ringningen, och gjorde den lite båtringad istället samt stickade enbart i en färg och är så grymt nöjd.Visserligen återstår att fästa trådar, en smal resårstickad halsringning och en smal resår på ena ärmen men för en gångs skull så är jag helt säker på att detta blir en favorit. Garnet är så följsamt och har så fin glans av linet och linviskosen.

Det märks att Lana Grossa satsar på detta garnet för den design som de tagit fram är bland det bästa de gjort på senare år. Kolla in detta!
Vacker sommartröja

Läcker topp

Randig kortärmad kofta

Både nättoppen och linnet

Sidostickad sommarkofta

Omlott-tröja

Sommartopp med nätmönster upptill

Topp med nätpatent

Grafiskt linne

Asymmetrisk tunika

Sommarväst

Beatrice håller på med en tröja i det tjockare garnet Solo Lino Melange. Vi valde denna med tappade maskor som ger ett lite spännande utseende.
Men precis som för det tunna garnet så har man gjort många modeller i olika stilar.
Lättburen sommartröja

Rutig kortärmad tröja

Romantisk sommarkofta

Slapp sommartröja

Luftig sommarjacka

Asymmetriskt långt sommarlinne

Lång sommarkofta

Kortärmad sommarkofta

Virkad sommarjacka

Fräckt sommarlinne för stranden

Ljus sommartröja

Jag har börjat med åtta färger av vardera men kan givetvis ta hem ifall ni har specifika önskemål.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar