måndag 12 juni 2017

Varm i hjärtat av kundfeedback

Sommaren är seg. Alla som har garnaffär längtar nog till hösten just nu. Vi längtar efter att ha kunder som sprudlar energi över att hitta något nytt att sticka eller virka, som pratar om att koka en kopp te, tända ljus och krypa upp i soffan. Man blir lite kluven av det. Man vill både ha sommaren och inte ha sommaren. Fullständigt tokigt. Det är ju precis lika härligt att handarbeta nu som under höst och vinter. Den stora skillnaden är att nu kan man sitta ute till sent på kvällen, njuta av sommarluften och sitta under en korkek och ...... just det, sticka eller virka. Visst kan trädgårdsarbete behöva göras men alltför ensidigt arbete är aldrig bra. Lite pauser och rekreation är desto bättre.

Nu behövs energipåfyllning för oss i garnbranschen och det får jag framför allt från er kunder. Förra veckan smet jag iväg en eftermiddag och tog en kopp kaffe hos grannen "Café Annorledes" och sprang på en kollega från Unilever. Vi hamnade snabbt i ett trevligt samtal som drog ut på tiden. Precis när vi var på väg att avsluta samtalet kom L in och berättade att Mi skvallrat var jag var och att hon inte alls skulle avbryta oss men att jag hade ju bett henne om att komma och visa sjalen hon gjort.
Så fin! L stickade efter mönstret "Find your fade" på Ravelry och var supernöjd med garnet Socks Yeah. Denna sjalen var en present men redan två dagar senare var L inne och köpte nytt garn till en alldeles egen variant av samma mönster också det i Socks Yeah.


Näst i tur att höja min energinivå var C. Hon hade varit inne och frågat efter rundsticka i 3,25mm och jag hade lovat att jag skulle ta in det i något märke. I förra veckan kom hon igen och jag började glatt packa upp lådan från HiyaHiya. MEN, jag hade missat just 3,25mm! Då kom jag på att 3,25mm kanske ingick i deras stickset och det gjorde det. Bara det att C inte var på väg att köpa ett stickset och dessutom trivdes bra med Addi och faktiskt bara behövde 3,25mm stickor inte några fler. Efter att ha fått känna på stickorna och den roterande mjuka vajern så slog C till. 
Tänk så glad jag blev när följande landade på fb: 

Nu har jag förstått vad alla pratar om när det gäller HiyaHiya  Vilken skillnad på stickningen! Jag är fast. 
Jag stickar mycket jämnare och snabbare. Jag hade aldrig trott att det skulle vara sådan skillnad. Jag är egentligen fäst vid Addi som jag började med för några år sedan och hade inte tänkt mig att det skulle kunna kännas bättre att sticka. Bristen på rätt storlek och längd på rundsticka på lager i Addi fick mig att prova dessa. Dessutom snurrar kabeln så att stickorna alltid känns på rätt sida liksom. 
Dessutom: tillsammans med ditt tips om hur jag kan hålla trådarna för tvåfärgsstickning är det skillnad som natt och dag från det du såg häromveckan på den rosa tröjan. Tack!

Det är dessa stunder som gör att man kanske i alla fall tycker att det kan vara skönt med sommar ett tag. 
Ni som känner mig privat vet att jag har en man som jobbar lite för mycket men som alltid stöttat mig i mina val. Beslutet att ha stängt på lördagar under sommaren beror på att jag vill ha möjlighet att träffa honom så mycket jag kan. Efter att min pappa dog förra sommaren så tog min bror över det torp vid sjön Skagern där jag tillbringat alla mina somrar och vi valde i stället att köpa ett hus vid Bolmen. Nu har vi knappt 1,5 timme körtid och vi kan åka iväg även om det bara blir en natts övernattning. Första gången när vi körde dit för att reka läget såg vi fyra orrar (första gången i mitt liv) och nu i helgen när vi tog en riktig långpromenad på skogsvägarna såg vi tjäder. Jag som aldrig varit speciellt fågelintresserad spejar nu intresserat efter nötväcka, bofink, tärnor och tornseglare. Jag ser sädesärlor fånga insekter över vattenytan och får erkänna att det finns ganska mycket fågelskit i gräset efter vårt grågåspar som har gått runt vid sjökanten. Så det är behov av avkoppling och energi från familjen som ligger bakom mitt beslut att ha stängt på lördagar denna sommaren. Och det känns helt rätt för vi väntar ju på en höst, eller hur?  Med nya kurser och mycket garn!!

 

1 kommentar:

 1. Hej på er, Elisabeth och Mi.
  Det är ett rent nöje att komma till butiken, ni är kunniga, supertrevliga och jag kan alltid fråga om råd när jag har kört fast i mitt pågående stickprojkt och det är ofta det hakar upp sig känns det som!! Det är alltid lika roligt att gå på era kurser som Malin håller i, omväxlande, spännande och som förser oss med tips och trix (med assistans av Elisabeth).
  Ni har även uppslag om trevliga mönster och garner och mycket att välja på i butiken.
  Sjalen Find your fade är rolig att sticka och nu håller jag på med min andra i samma garn Socks Yeah, men i andra färger. Garnet är enkelt och följsamt på Stickan och jag kan varmt rekommendera det. Stort urval finns bland läckra färger.
  En annan sjal som jag vill slå ett slag för är Marin av Ysolda Teague. En spännande sjal att sticka, med ett omväxlande mönster som är välskrivet och lätt att följa trots att det är på engelska. Sjalen finns uppstickad hos Tant Thea. Jag stickade sjalen i garnet Fyberspates Scrumptious som finns i många härliga färger.
  Nu när jag senast var hos er i butiken, passade jag på att köpa nya stickor i HiyaHiya med den roterade vajern och vilken skillnad. Ingen vajer mer som krånglar och spretar hit och dit.
  Önskar er en Trevlig Sommar och jag tittar snart in till er igen!! 🌞

  SvaraRadera