fredag 25 februari 2011

Födelsekalas!

Det var proppfullt på stickcafét i gårkväll. Ann hade varit så jättegullig och bakat en kaka så man kan väl kalla det för ett riktigt födelsekalas.




Kristina - Min andra näversjäl är klar!

Kakan var jättegod, Ann.

Måste visa Margaretas fina tröja. Stickad i Manos del Uruguays Maxima.
Margareta har helt hittat på modellen själv och var helnöjd. Vi instämmer och säjer - Ursnygg!

torsdag 24 februari 2011

Hipp Hipp Hurra !

Tänk att ett år går så fort när man har roligt! Det uttrycket känner ni säkert alla till. Tänk att det dessutom är så sant. Jag kan knappt fatta att det är ett år sedan jag hade nedräkningen för Tant Theas öppnande.
Fem, Fyra, Tre, Två, Ett och Pang!!

Vilket år det varit!

Håll i er! Här kommer mitt alldeles egna Oscarstal.

Tystnad! Tänk er mig vid ett mikrofonstativ och med ett stickningens Oscarsstatyett i handen och med tårar i ögonen och darr på stämman......


Det är en stor ära för mig att på stå här. Ingen trodde detta för något år sedan men det gick. Jag gjorde det! Jag vill nu tacka alla som hjälpt och stöttat mig. Jag vill tacka:
  • Min familj som lät mig genomföra allt och som stöttat mig hela tiden.
  • Sophie som coachade mig genom djupen innan beslutet togs
  • Catthis som står ut med mig även när jag blir kinkig pga uteblivet lunchätande
  • Malin som hjälpt mig med många av Tant Theas kurser
  • Kristina som hjälpt till under Öppningsdagen, Rosdagarna och som kursledare vid näverstickningskursen
  • Gunnel som stickat upp flera grejor åt butiken.
  • Annika som höll i krokningskursen och som vidgade min kunskap i att fixa med hemsidan (nu skall vara tiden räcka till också)
  • Mia som blivit ett bollplank och hjälpt mig vid tidsnöd
  • Väninnan Karin som fyllde hyllor och så sent som igårkväll var lillvärdinna
  • Eva som virkade alla våra snöstjärnor och som nu virkat annat till skylten
  • Madam Kruz för alla trevliga samtal och dialoger
Och sist men inte minst. Tack alla ni underbara Kunder som förgyllt året!

PS! Titta på hemsidan eller på Facebook för nu firar vi med Rea på olika vintergarner!

torsdag 17 februari 2011

Ikväll är det dags! Undine och Calais blir till.

Ikväll är det dags för första delen av vår sjal-kurs. Sjalarna som kommer att skapas är Undine och Calais.
Malin och jag har stickat. En blev till i Araucanias Ranco - Calais och en blev till i Manos Silk Blend.

Min egen sjal, den i Silk Blend kommer att bli min älskling. Färgen var helt i min skala och kvaliteten är ljuvlig. Dessutom är det maffigt med en lite kraftigare spetsstickning. Me like!

Nu kan jag villigt erkänna att jag inte kommer att bära den på detta propra sätt. Det är liksom inte jag, men här ville jag visa att den har så fin hjärtform att den ligger fantastiskt bra över axlarna. Dessutom syns en av de nya sjalnålar som vi fått in och två flugor i en smäll är väl aldrig fel??


Malins sjal kommer att bli fotograferad i kväll. Vi får se vilken som kommer att locka flest stickerskor.

fredag 11 februari 2011

Fantastiska sjalen fleece

Knappt hann senaste Knitty nå datorskärmen innan Catthis var i Zauberballhyllan och rotade. Nu är hennes sjal Fleece klar. Två nystan Zauberball och ett antal timmar resulterade i en jättesnygg sjal. De båda färgerna är så häftiga ihop och sjalmönstret var enligt henne ingen baggis att fixa.
Raffinerat till vita och svarta kläder!

Vår skylt går helt i muddarnas tecken. Vi har packat muddkit och Catthis har skyltat.


Ikväll somnar jag nog i soffan. Ljuset har varit tänt sent hos Tant Thea i veckan. Virkkurs i onsdags och stickcafé igår. Ikväll blir det "På spåret" och sedan Zzzzzzz......

tisdag 8 februari 2011

Mitt första publicerade mönster!!

Ett visst drag av stolt tupp kan man nog se hos mig idag. Kacklar gör jag väl alltid, i alla fall om man frågar mina närmaste, men idag är nacken sträckt och hållningen rak.

I somras såg Malin på Allers mina färgsprakande rosenmuddar och jag blev så glad att hon gillade dem. Efter lite samtal så resulterade det i att jag i början av hösten designade ytterligare ett muddmönster. Båda dessa återfinns i nummer 7 av Allers, som i dagarna kommer ut i handeln.


Visst är det fina bilder! Det tredje muddmönstet är det Malin själv som designat.

I lördags hade jag besök. Det var en sådan vitamininjektion att  depåerna nästan blev överfulla. Carina och Monica som har Madam Kruz var nere och vi satt hela dagen och bytte tankar, erfarenheter och idéer.
Tänk att vår vänskap startade i ett spontanbesök som Carina gjorde strax efter det att jag öppnat Tant Thea och att det nu känns som vi alla tre känt varandra under lång tid. Det är så härligt för även om våra butiker har olika förutsättningar och läge så har vi någonstans samma grundtänk och har så mycket nytta och glädje av vår dialog. Tack för besöket!

Min väninna Karin som också träffat dem tidigare passade på att titta in under dagen.

fredag 4 februari 2011

Vägen tillbaka

Känner att jag börjar landa igen. Faktum är att det alltid är skönt att komma in i normala rutiner, oavsett om det är efter en semester eller som nu för mig, en sorgeperiod.

Med pappa vid min sida satt jag i måndagskväll och slutförde kanten med I-cord som är runt min näversjal. Valde att göra några varv med icke  "attached I-cord" i varje hörn. Gjorde en snurr och fortsatte med den "attachade I-corden". Jag är riktigt nöjd. Efter att ha repat upp en del av den ursprunglig sjalen, som ju mest liknade en fladdermus i formen, så blev den slutgiltiga formen lång och utsträckt. Skön helt enkelt.







Har varit på jobbet lite mer torsdag och fredag. Igår körde vi vår omtyckta kurs i att förstå stickbeskrivningar på engelska. Kunskapstörstande deltagare fyllde butiken och Malin delgav alla sin kunskap.
-Tur vi inte betalar per aha-upplevelser för då hade det blivit dyrt sa Mia.
-Då hade jag varit knäpptyst och inte berättat när jag förstår grejorna, sa Eva. Och så fnissade vi.
- Blir det dubbel kursavgift om jag känner att jag lär mig mer engelska också, sa någon annan.
-Vi är generösa, sa jag.







För mig var det en så där skön kväll som det kan bli med positiva människor mitt i min egen garnbutik.

Efter 2,5h fylda med termer och begrepp och med en utförd översättning av ett helt koftmönster så hoppas jag och tror att jag kommer att se dem en efter en komma med en engelsk beskrivning i handen och med önskemål om att hitta lämpligt garn till beskrivningen. Det är det jag vill uppnå. Ge stickintresserade verktygen för att själva leta bland den enorma flora av beskrivningar som finns om man behärskar mer än dem som är skrivna på svenska. Underbart!

onsdag 2 februari 2011

Mitt hjärta är tungt

Har svårt att samla tankarna. Det är så mycket som bara snurrar och rör runt. Är helt ledig från butiken idag och har bara varit där ett par timmar tidigare i veckan. Catthis har varit underbar och ändrat sina tider och idag hjälper Mia henne under en del av dagen.

Själv får jag inget gjort alls. Lite mat, en kopp thé, telefonsamtal....

Jag var förberedd på att Mammas lilla hjärta var svagt men ingen av oss förstod att det var så nära. Nu rinner tårarna och jag försöker samla mig. Mitt i sorgen ler jag när jag tänker på att det är fantastiskt att Mamma fick vara med oss så länge. Hon var ett av alla barn som drabbades av reumatisk feber på 30-talet, som var fruktansvärt dålig och som inte spåddes något framtid. Hon tillbringade långa tider på sjukhus. Under kriget vet jag att hon var inlagd mer än ett helt år. Nu sörjer vi ett liv som blev oändligt mycket längre än vad någon vågat hoppas.

Men trots detta så skall  momsen betalas, bokslutet göras och det känns just nu väldigt oväsentligt. I stället för att ta tag i något av det så satt jag och funderde på sjalen Stjärnhop. Jättefint mönster men jag hade inte alls plockat ihop färger som jag kände fungerade med mönstret. Tänkte hitta på något eget. Och nu fanns bara en symbol jag kunde tänka mig. Det måste bli en sjal med stora och små hjärtan. En sjal för allt den kärlek och omsorg jag och min bror fått när vi växte upp. En sjal till Mamma.

Så här ser min skiss till mönstret ut.
Den kommer att bli fullt av kraft och värme. Bottnen blir i starkt turkos och sedan har jag valt ett garn som skiftar från gult över i orange och vidare till rött och det skall jag har till alla hjärtan.