onsdag 2 februari 2011

Mitt hjärta är tungt

Har svårt att samla tankarna. Det är så mycket som bara snurrar och rör runt. Är helt ledig från butiken idag och har bara varit där ett par timmar tidigare i veckan. Catthis har varit underbar och ändrat sina tider och idag hjälper Mia henne under en del av dagen.

Själv får jag inget gjort alls. Lite mat, en kopp thé, telefonsamtal....

Jag var förberedd på att Mammas lilla hjärta var svagt men ingen av oss förstod att det var så nära. Nu rinner tårarna och jag försöker samla mig. Mitt i sorgen ler jag när jag tänker på att det är fantastiskt att Mamma fick vara med oss så länge. Hon var ett av alla barn som drabbades av reumatisk feber på 30-talet, som var fruktansvärt dålig och som inte spåddes något framtid. Hon tillbringade långa tider på sjukhus. Under kriget vet jag att hon var inlagd mer än ett helt år. Nu sörjer vi ett liv som blev oändligt mycket längre än vad någon vågat hoppas.

Men trots detta så skall  momsen betalas, bokslutet göras och det känns just nu väldigt oväsentligt. I stället för att ta tag i något av det så satt jag och funderde på sjalen Stjärnhop. Jättefint mönster men jag hade inte alls plockat ihop färger som jag kände fungerade med mönstret. Tänkte hitta på något eget. Och nu fanns bara en symbol jag kunde tänka mig. Det måste bli en sjal med stora och små hjärtan. En sjal för allt den kärlek och omsorg jag och min bror fått när vi växte upp. En sjal till Mamma.

Så här ser min skiss till mönstret ut.
Den kommer att bli fullt av kraft och värme. Bottnen blir i starkt turkos och sedan har jag valt ett garn som skiftar från gult över i orange och vidare till rött och det skall jag har till alla hjärtan.

11 kommentarer:

 1. Vad fin sjalen kommer att bli. Stjärnhop är jätterolig att sticka och din kommer helt klart också att bli det.
  Visst är det svårt när föräldrarna åldras o blir sjuka.
  Ska själv besöka min nyopererade pappa så fort jag kommer till Jönköping.

  SvaraRadera
 2. Man får försöka tänka på allt roligt man gjort tillsammans. Men första tiden så gör saknaden bara så himla ont i hjärtat på en. Din hjärtsjal kommer att bli fin och så många tankar du kommer att sticka in i den.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Denna blogg muntrar upp mig!

  SvaraRadera
 4. Många kramar!
  Ta hand om dig

  /Carolina

  SvaraRadera
 5. Beklagar sorgen. Styrkekramar från Finland <3

  SvaraRadera
 6. Sänder en kram till dig!
  // Annika

  SvaraRadera
 7. Tack för hälsningarna. De värmer! /Elisabeth

  SvaraRadera
 8. En hjärtsjal till Mamma låter som en strålande idé tycker jag, en hjärthop! och diagrammet är jättefint. Oavsett när mammor dör så är det För Tidigt! Min mamma dog för snart två år sen och det kommer jag aldrig över. Kram, vi ses ikväll!

  SvaraRadera
 9. Kramar till dig och var rädd om dig! Sjalen kommer att bli vacker <3

  SvaraRadera
 10. Så fint skrivet! Och vilket fint mönster!
  En sån sjal vill jag också göra!
  Var inne i din fina butik i lördags tillsammans med min mamma och syster. Chattis var så snäll och gullig och hjälpte oss att välja garner och hitta mönster.
  Köpte med mig av det underbara Manos-garnet. Både Silk-blend och ett rent merino.

  SvaraRadera