måndag 25 juli 2011

En stickstämma senare

Kom hem igår full av upplevelser.

Det var kurser - Sticka picoter på längden och tvären med Triinu Andreassen, Måla garn med Maria Gustafsson, Sticka med två färger och våga klippa med Helen Wallin och sist Flerfärgspatent med Maria Gustafsson.
Det var människor bakom bloggar - Tant Kofta, En till stickblogg, Tålamodspåsen, Tillbaka till Ruta Ett mfl
Det var jättegod mat - Önnestadsfolkhögskola och Restaurang Allé
Det var trevliga föredrag - Inger Olsson pratade om Spedetröjor, Annemor Sundbø , Symboler i strikkekunsten som et universelt språk och det var Boel Matzner om Turkiska strumpor.
Det var en fantastiskt fint planerad stickstämma. Allt klaffade. Inte ens vädret rådde på den positiva stämningen.

Tyvärr var jag så inne i allt att kameran blev liggande. Fick i alla fall taget ett par kort på min sjal som genomgick en stor förändring under dagen med färgning.



Den började i offwhite och slutade i massor av underbara gröna nyanser. Gissa om jag är nöjd???

Och så här såg Malins och min toalett ut dagen efter färgningen. Garn, garn massor av fuktigt garn:)

onsdag 20 juli 2011

Grävt i en fantastisk minnesskatt.

A-C, en av alla nitton som deltar i Fritt etter Setesdals KAL-en, berättade på förra stickcaféet att hon hade massor med gamla mönster sparade sedan 70 och 80-talet. Själv måste jag ha drabbats av något konstigt Feng Shui intresse och städat bort allt mitt. När jag avslöjade min brist på gamla mönster så erbjöd A-C sig att jag skulle få låna hennes.
Nu har jag lite snabbt bläddrat igenom hennes pärm och hennes mönsterböcker. Oj vad många grejor jag kände igen eller hade gjort och totalt glömt bort att jag gjort dem.

Slipovern till vänster är tex den som jag ha på klassfotot från 6:e klass. (sitter mitt fram i första raden). Tröjan till höger stickade jag  på 80-talet och den var den favorit. Mossstickad med raglan och i bomull.

Nu skall jag bläddra vidare och se vad som mer döljer sig i skattgömman.

tisdag 12 juli 2011

Ny modell, nya garner och bolero-KAL'en växer


En underbar sommarklänning/tunika har kommit in i butiken. Det är Mia (KNITBAG) som designat den. Garnet är Rowans Panama och FEZA yarn Alp Premiere. Mönster och garn finns i butiken.

Förra veckan kom en stor låda garn från Manos. Fyra nya färger i Silk Blend och rejäl påfyllning av de andra färgerna.



Tre av de nya färgerna den som inte fastnade på foto var 7438 Zenith.

I Manos Lace kom det fyra färger:
Det är 9111 Rani, 6977 Fay, 7310 Orla, 2500 Bess Black.
Mina favoriter är Fay och Bess Black. Ursnygga!

Bolero-KAL'en växer. Vi gör alla våra framsteg och längst har Malin kommit. Hon var inne i butiken idag och satte ihop framstycken, ärmar och bakstycke för att börja hopstickningen enligt E Zimmermanns metod.
Jag tror det kan bli jättebra.

Vi har också blivit fler. Ytterligare en har nappat och nu är vi 17 som stickar den. Hade lite kontakt med Sidsel Höivik som designat och hon gläds åt alla svenskar som uppskattat hennes mönster. Roligt med den återkopplingen.

tisdag 5 juli 2011

Första KAL'en hos Tant Thea

Malin som brukar hålla i kurser hos Tant Thea var så sugen på att sticka boleron Fritt etter Setesdal och kom in i butiken och undrade om jag inte kunde ta in Finull från Rauma som behövdes. till modellen. Jag var först tveksam men tänkte att om flera är intresserade så kan jag ta hem en testkvantitet. Sagt och gjort. Skickade ut en förfrågan i mitt nyhetsbrev och stod efter några dagar med 15 positiva svar. Lägger man då till mig själv så blev resultatet 16 stickare i en "Fritt etter Setesdals-KAL".

Superhäftigt! I torsdags på caféet var vi tre som stickade på den och två som satt och tittade med stora ögon och som skulle gå direkt hem och påbörja boleron senare på kvällen.

Vi har allihop valt att börja på en ärm och allihop gör ärmen smalare än orginalet. Fick just ett mail från
Sidsel J. Høivik som designat den, där hon tipsar om lite annorlunda formning av ärmkullen.

Malin är den som kommit längst och hennes framsteg hittar ni på ravelry - Malin.


Annars är det värmen som ligger som en lock över en på dagarna men kvällarna är ju härliga. Läste att Helsingborg var varmast i landet härom dagen. Jag lovar det kändes.
I söndagskväll njöt maken och jag av en "skrattande kyckling" med goda grönsaker och quinoa. Kycklingen blir så saftig. Man grillar den hel och har den uppträdd över en ölburk fylld med öl. Ibland får men klippa av ölburken lite för att det blir för högt. Jag vet att det finns dyra gjutjärnsattiraljer också som man kan använda men detta funkar utmärkt för oss. Kycklingen blir knaprig på ytan och alldeles, alldeles underbar. Mums!