tisdag 5 juli 2011

Första KAL'en hos Tant Thea

Malin som brukar hålla i kurser hos Tant Thea var så sugen på att sticka boleron Fritt etter Setesdal och kom in i butiken och undrade om jag inte kunde ta in Finull från Rauma som behövdes. till modellen. Jag var först tveksam men tänkte att om flera är intresserade så kan jag ta hem en testkvantitet. Sagt och gjort. Skickade ut en förfrågan i mitt nyhetsbrev och stod efter några dagar med 15 positiva svar. Lägger man då till mig själv så blev resultatet 16 stickare i en "Fritt etter Setesdals-KAL".

Superhäftigt! I torsdags på caféet var vi tre som stickade på den och två som satt och tittade med stora ögon och som skulle gå direkt hem och påbörja boleron senare på kvällen.

Vi har allihop valt att börja på en ärm och allihop gör ärmen smalare än orginalet. Fick just ett mail från
Sidsel J. Høivik som designat den, där hon tipsar om lite annorlunda formning av ärmkullen.

Malin är den som kommit längst och hennes framsteg hittar ni på ravelry - Malin.


Annars är det värmen som ligger som en lock över en på dagarna men kvällarna är ju härliga. Läste att Helsingborg var varmast i landet härom dagen. Jag lovar det kändes.
I söndagskväll njöt maken och jag av en "skrattande kyckling" med goda grönsaker och quinoa. Kycklingen blir så saftig. Man grillar den hel och har den uppträdd över en ölburk fylld med öl. Ibland får men klippa av ölburken lite för att det blir för högt. Jag vet att det finns dyra gjutjärnsattiraljer också som man kan använda men detta funkar utmärkt för oss. Kycklingen blir knaprig på ytan och alldeles, alldeles underbar. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar