tisdag 30 juli 2013

Brittish Hippo

Mitt semesterhantverk var lille Hippo. Han påbörjades strax innan avfärd och blev inte klar förrän 30min innan vi anlände till London där mottagerskan bor.


Måste i ärlighetens namn säga att det är mycket enklare att sitta och sticka i baksätet på en bil än att virka. Och att det är enklare att virka i baksätet på en bil i Sverige än i Skottland. Alltså- jag valde det sämsta och svåraste i båda fallen. Som tur var avslutades arbetet på tåget mellan Edinburg och London där det var lättare att jobba.

Virkningen flöt på för det mesta. Gjorde väl ett par misstag pga slarvigt läst instruktion men ingen värre än att ett par "rutor" fick tas bort och nya fick göras.
I Edinburg fick vi lägga lite tid på att hitta stoppning. Letade först billiga kuddar men inget IKEA fanns inom räckhåll och de prydnadskuddar jag hittade var samtliga för dyra för att slaktas. Till sist hittade vi ett varuhus med hobbygrejor och där mitt i alltihop hittade jag vadd. Lycka! Hippo är virkad i Catania och jag använde slattar som vi hade i butiken och lade till några fina färger. Underbart virkgarn och virknål 3mm funkade utmärkt.


Läget innan avfärd.

Äntligen ett längre virkpass i en hotellobby. Ingen risk för åksjuka här.

En väldigt platt Hippo.
När jag kommit så här långt kom konduktörskan dragande på sin kollega och pekade och sa: Du skulle sett när hon klev på tåget. Då var den platt! Titta nu!


En nästan färdig Hippo på tidningen med lille nyfödde brittiske prinsen.

Hade inga "barnsäkra ögon" utan sydde med bomullsgarnet. Det blev bra!
Lilla söta Tove med sin Hippo.

och den snällaste hund jag träffat, Bella, som lämnade Toves leksaker i fred.


5 kommentarer:

 1. Vilken superfin flodhäst, den ser ut att vara uppskattad.

  SvaraRadera
 2. Hvor er den blevet flot, de er sjove de dyr, jeg har lige hæklet frøen, men i kæmpe stor.

  SvaraRadera
 3. Hippo, va kul, har aldrig sett nån sån förut!!!

  SvaraRadera
 4. Va fin!! Hur många rutor är det?

  SvaraRadera
 5. Malin - många rutor, 4, 5, 6, 7, 8-hörningar. Fantastisk konstruktion!

  SvaraRadera