måndag 31 mars 2014

Skönt att få fylla en tung måndag med förberedelser för glädje

Oj vad tungt det var att gå ner mot butiken idag. Hade några ärenden och insåg att jag skulle vara tidigt framme. Då kom olustskänslan ännu starkare och jag kände att jag mådde bäst av att sitta ner några minuter innan jag tog de där sista stegen ner för att låsa upp dörren. Café Annorlunda kändes välkomnande och skönt. Bytte några ord i kassan och satt sedan ner och drack mitt kaffe och åt min bulle. Minuterna gick.
Nej, det hjälpte inte mycket. Dagen är vidrig! Stadskärnan är så starkt förknippad med händelserna igår.
Puben 30m ner i gatan skrev på fb att de fick skydda gäster genom att gömma dem i källaren. Det är inte svårt att föreställa sig hur liten man känt sig om man befunnit sig där.

Varenda kund som kommer in har ett behov att prata av sig. Och jag känner att jag aldrig mer vill uppleva detta igen. Ikväll skall jag och maken ansluta till leden #deträckernu. Ja känner att jag måste visa att det inte är ok för någon människa att bete sig illa. Och jag vet att det inte bara skanderas hemska saker i led fulla med testosteronstinna unga män. För mitt i dessa ljudmassor finns även den man minst av allt skulle misstänka för att vilja vara med och piska upp stämningen. Och mitt bland dyrt betalande sittplatspublik kan okvädesorden skrikas ut mot domare och spelare. Det räcker nu!!

Men jag försöker trots allt samla mig och använda småstunderna till att göra reklam för en trevlig tisdag i april. Den 15:e kommer nämligen Astrid Tedman och deltar i ett nyinsatt stickcafé. Astrid har drivit en unik garnbutik i Jönköping i flera år och är nu verksam för Sandnes garn. Jag blir alltid lika inspirerad av att träffa Astrid och jag tror att de som kommer på stickcaféet kommer känna samma sak. Astrid kombinerar färger och garner så det står härliga till. Inget är förbjudet eller omöjligt. Dessutom är hon precis hemkommen efter att ha varit nere i Etiopien och delat ut Hjärtefiltar. Om du inte vet vad Hjärtfilten är så kom och lär dig allt.


Först till kvarn får platserna för kvällen!

2 kommentarer:

  1. Kan tänka mig att det sitter kvar i stan ett tag. Nog viktigt att få prata om det som hände för många och visst är det nog nu. Mer än nog. Idrott ska var = glädje!!

    SvaraRadera