fredag 9 januari 2015

Moderiktig stickning när den är som bäst

Under detta året kommer vi att se flera mindre mönsterhäften från Lana Grossa slå följe med de stora magasinen.
Först ut är Lookbook Ausg 1 Spring/Summer 2014/2015.


Detta häfte innehåller fina modeller stickade i tre olika garnkvaliteter,  Allegro (bomull viskos), som var förra årets storsäljare, och de nya garnerna Roma (bomull) och Opera (bomull, polyamid, viskos, paljetter).


Lana Grossa tar varje säsong fram modeller och design som platsar på de stora mässornas catwalk och modellerna i detta häfte är inga undantag. Underbart fina modeller. Alla sparsmakade i sin design och jag tror det tilltala oss nordbor.

Häftena har kommit men tyvärr ännu inte översättningarna. Jag hade dock inte tid att vänta utan började i nyårshelgen att sticka den jättefina ponchon i bomull- och paljettgarnet Opera. Trots bristande tyskkunskaper så gick stickningen galant. 


Jag valde annan färg.


Läcker konstruktion i ryggen som ger bättre passform än de poncho som bara består av ett rakt stycke och framförallt roligare att sticka. Bakom vardera axel är det nämligen förkortade varv som ger ponchon dess form. De båda ärmhålen gör också att ponchon sitter fint och följer med i rörelserna.
Och garnet - lite fräckt med paljetterna i ett annars grovt garn. För mig som inte är en glittermänniska så gav detta en tuffare "look".

Nu funderar jag på vilken modell som blir nästa stickning. Tror jag väljer en i Allegro, som den översta här.


2 kommentarer:

  1. Den understa var kanonfin!
    Kommer du att ha fler kurser i att sticka de söta djuren?

    SvaraRadera
  2. Hej Ann-Britt! Om du menar de virkade rutorna till flodhästen mm så kommer det inte att vara någon kurs under våren men man kan alltid fixa till en specialare för dig under öppettid i butiken.) mvh Elisabeth

    SvaraRadera