torsdag 11 juni 2015

Positiv överraskning

Det här garnet är en riktig överraskning! Det har legat lite anonymt i hyllan under våren och nu äntligen kom vi så långt att vi stickade upp av det.

Lite svårt att få rätt färgåtergivning, men denna bild är bra)


Redan när Eva kom in och stämde av så såg jag att det var en riktig höjdare och det bekräftades av att Eva sa att det var mycket trevligt att sticka i . Nu när jag monterat så är känslan den samma. Kul!När nystanet ligger i hyllan och när man känner på det så är garnet lite sladdrigt. Man nästan befarar att det ska bli helt utan struktur hur man än stickar i det.Garnet 365 Cotone ingår i en serie på tre olika bomullsbaserade garner som Lana Grossa lanserade i våras. Tanken är att det ska finnas mjuka sköna garner som lämpar sig för hela året.

Tyvärr måste jag säga att mönsterhäftet som kom samtidigt som garnerna, inte direkt föll mig i smaken. Egentligen hittade jag bara två modeller om var bra. Nu hoppas jag innerligt att höstens magasin innehåller bättre och mer skandinaviskt moderiktiga modeller.

Vår kofta är faktiskt stickad efter ett mönster ur vårens häfte. Det är en enkel modell med trevlig yta. Det är två olika strukturer, en på ärmarna och en annan på bålen. Vi har följt beskrivningen helt och hållet. Eva hittade en liten 4:a som fallit bort, men det var också allt. Man stickade fram- och bakstycken och sedan sattes de ihop och därefter stickades kragen. Kvar var att sy axelsömmar, montera en ärmkulle som passade perfekt i ärmhålet och till sist ärm- och sidsömmar.


1 kommentar:

  1. Det er spennende å prøve nye garntyper. Jeg synes jakken din ble veldig fin i en fin struktur :)

    SvaraRadera