torsdag 11 februari 2016

Sjalsuccé med lite magknip

Ja, vad säger man?

Jo, Mia och jag är oerhört glada över all uppmärksamhet som vår Allers-sjal Diamonds in the Sky har fått. Och vi är helt överväldigade över alla trevliga telefonsamtal med Allersköpare och prenumeranter som vi haft kring beställningar av garnpaket. Vi har fått massor av beställningar.


Suddiga bilder tagna i halvmörker igår.

Trots detta har jag ont i magen. Har hållit på i ett par dagar med att hitta en lösning på leveransproblem nämligen. Lana Grossa har underkänt en leverans från spinneri och restar den vintervita färgen. Troligen kommer inte garnet in till lager förrän i maj!!!!!
Min första tanke var att ringa beställare och fråga om en vit sjal skulle kunna vara acceptabelt men inte heller vitt garn fanns i lager.
Jag gissar att ni förstår orsaken till magknipet.

Nu har vi efter flera samtal fram och tillbaka mellan Tyskland och Sverige kommit fram till att en ny färg är så nära vintervitt som vi kan komma. Garnet kommer att skickas imorgon och i början av nästa vecka får jag det och kan godkänna eller förkasta.

Under förmiddagen har jag skannat halva världens garnutbud men hittar inga alternativ. De flesta tunna merinogarner är runt 175m/50g men Cool wool baby är 220m/50g och det är en viss skillnad.
Antagligen skulle man behöva gå upp ett halv nummer på stickorna och då blir sjalen större. Usch nej, det vill vi inte ställa till med. Vill inte ens tänka på det. Stoppar just nu huvudet i sanden och inväntar nästa vecka.

Hjälp mig nu med att hålla alla tummar som finns eller att sätta kryss i tak eller vad sjutton som helst som krävs, för att garnet som kommer är så nära orginalfärgen att det är ok.


1 kommentar: