tisdag 18 januari 2011

Kvinnokraft i skylten

Blev underbart glad när äääntligen mina efterlängtade härvor från Knit Collage anlände i torsdags. Vilken känsla! För er som inte är bekanta med Amy Smalls engagemang och handlingskraft så är det obligatoriskt att gå in och läsa på Knit Collage's hemsida. Om man letar lite på de olika flikarna så hittar man att garnerna numera tillverkas i Punjab i Indien av kvinnor som genom detta erbjudits flexibla och säkra arbeten och som nu kan hjälpa till med försörjningen av sina familjer. Gå in på "Inspiration" så ser ni delar av Knit Collages resa.

Varje nystan tar ca 2 timmar att spinna och färga och därefter dekoreras garnet med band, tygblommor, virkade blommor och tar fantastiska form. Du kan göra en halsmudd, dekorera kant på annat stickat plagg, dekorera med garnet på ett sytt plagg. Möjligheterna är oändliga för garnet är ett konstverk.


Jag har lyckats få tag i ett nystan av varje färg ur kollektionen Gypsy Garden och Pixie Dust. Men vänta inte - alla finns inte kvar längre.....

Och precis som tidigare så skickar jag gärna paket över hela landet:)

Tog ett foto inifrån butiken också. Här har vi fortsatt med kvinnotemat. Fair trade från Manos del Uruguay. Här handlar det om kvinnorkooperativ i Uruguay som spinner och färgar. Jag har Maxima, Silk Blend och Lace i butiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar