lördag 22 januari 2011

Fuskpälsvästen klar!

Igårkväll blev min variant av stickad fårskinnsväst klar. Det gick knappt 3 härvor av Shepherd's Own Chunky och 1 1/2 nystan Love. Jag använde Drops-mönstret och virkade kanten med ett par luftmaskor och sedan fasta maskor i kanten och ett varv en bit innanför. Nu hade jag inte tid att fukta och spänna upp för då hade jag antagligen kunnat motverka att kanten viker sig lite inåt. Nöjdhetsfaktor - hög, typ.


Den här västen kan ju varieras i det oändliga. Sätt kulör på den sickade delen (kan ju använda Samo och naturgarn) och ha en mörk kant eller gör som jag, kör den neutrala stilen. Snabbt klart och garanterat värmande.
Egentligen hade jag tänkt sätta den över min jeansjacka men nu verkar det som om den äntligen har vandrat hem. Jag sprang genom massor av affärer i NY på jakt efter denna jeansjacka och sedan lät jag den stanna på skyltdockan i butiken. Knäppt!

I fredags fick vi äntligen påfyllning av Malabrigo Lace. Ibland känns väntetiden hopplös på detta garn. Nu har vi i alla fall 5 helt nya färger och påfyllning av andra.

Här hittar ni från vänster till höger: Vaa, Verdes, Buscando Azul, Blue surf, Whales Road, Paris night.

Och här: Rhodesian, Cuarzo, Brisa, Cactus flower, Amoroso, Apple green.

All världens sjalar ligger och väntar på att bli stickade och Malabrigo Lace är ett underbart sjalgarn. Och som av en händelse så kan Tant Thea erbjuda kurs i att sticka spetsmönstrad sjal. Nu finns det alltså inget att skylla på. Nu är det bara att kasta sig ut i sjalarnas outtömliga värld!

2 kommentarer:

  1. Å vilken fin väst, jag kan tänka mig så många färger...

    SvaraRadera
  2. Åh, supersnygg väst! Vill ha!! Var kan man köpa en sån? ;-)

    SvaraRadera