måndag 28 mars 2011

Splittrad

Massor av grejor på gång men känns som om jag har svårt att ta det i rätt ordning.
  • Håller på med två olika mönster till en veckotidning (gissa vilken..) och har bara lite kvar. Precis som vanligt så kommer jag att lösa det till slut men just nu stressar det mig att jag inte bara kan sätta mig ner och göra klart det allra sista.
  • Stickar på en stortröja i Debbie Bliss Eco Aran. Har hunnit framstycke och halva bakstycket.

  • Har kommit halvvägs på en vårsjal i Fine Wool (tidigare Rheuma Thermal Wolle) och Hommage. Fick sluta igår för garnet tog slut.

  • Skall montera en barntröja som Carina hjälpt mig att sticka, till skylten.
  • Assisterar vid förberedelserna till vår fulltecknade Teknik-kurs 1. Skall ta foto på ett par moment.
  • Catthis och jag håller på att fästa alla trådar på de fina blommor och blad som Eva virkat och stickat till vår vårskyltning.
  • Virkar, fast det var länge sedan jag höll i virknålen sist, på en sommartröja i Summer Breeze från TK yarn. Det är ett jättefint mönster ur Rowan Summer Chrochet.
  • Behöver sy ihop och skriva mönstret till min kofta i Kid Silk Haze.
  • Har stickat en barntröja i Catania men måste ta tag i att skriva färdigt mönstret.
  • Har även stickat en vårbasker i Rowans Belle Organic men här är det ett foto som fattas innan mönstret är komplett.
Visst fattar ni varför det hela tiden känns som om jag skulle gjort något annat?!

I fredags lyckades vi med mästerstycket att, trots att det kom en hel låda Jitterbug från Colinette, på eftermiddagen ha allt garn undanstuvat och för första gången på två veckor kunde med lätthet passera bakom disken. Behöver jag berätta att det var en frihetskänsla???

Nu hänger Jitterbugen på plats men fotot ger absolut ingen rättvisa åt färgerna. Jag valde ljusa lite ljuva färger. Förra omgången var mustig och stark. Gick helt och hållet efter hur färgerna såg ut i olika stickade plagg på Ravelry. Tycker ärligt talat att det är jättesvårt att se garnet på Colinettes hemsida.
Earth, Chamois, Cinnamon, Mushroom är några av de vackra färgerna på bilden.


Hade glädjen att få besök av Gunnel som visade mig sin jättefina kofta. Den är gjord i Zauberball. Mjuk, färgsprakande och alldeles underbar.


För att spä på min frustration över allt jag borde göra så har jag nu skrivit rätt mycket av detta inlägget medan jag försökt förklara för Tele2 att jag vill byta nummer mellan mina gamla abonnemang och de nya abonnemangen. Jag har ju absolut inte för avsikt att byta mobilnummer bara för att jag tecknat ett fördelaktigare abonnemang. Klart som korvspad eller hur?
Läget just nu är mycket dock mycket oklart. Väntar på att skickas vidare....

2 kommentarer: