måndag 10 oktober 2011

Kursdags!

På torsdag kör vi kursen "Sticka en raglankofta/tröja uppifrån och ner".

Jag har själv stickat några grejor uppifrån och ner och jag gillar det verkligen. Senasta alstret var Elsabets tröja till Uppstickaren 2011. (Bilden är tagen ur Allers nr 39)

Jag gillar att kunna prova och känna om tröjan är lagom kring ärmhål, om den skall svängas in lite i midjan och sist men inte minst om den är lagom lång.

Så på torsdag är det dags. Vi kör kursen under två kvällar. Första kvällen startar vi med oket och jobbar på med raglandelen. Under tiden mellan kurstillfälle 1 och 2 så skall oket stickas färdigt och vid andra kurstillfället så provar vi att tröjan passar vi ärmhålen och påbörjar ärmar och liv.

Vår kursdokumentation ger dig möjlighet att använda vilket tjocklek på garn och stickor som du vill.
Kolla in "aktivitetsfliken" på Tant Theas hemsida så ser du klockslag och pris. Vi har några platser kvar.
Den enda förberedelsen du måste göra är att bestämma dig för garn och sticka en provlapp. Inga problem eller hur?


Antar att ni är några som undrat över bloggtystnaden. Vad hände egentligen med Uppstickaren?
Jo, Mia och jag hade en fantastisk kväll och vi vill tacka er alla för alla kommentarer vi fått efteråt. Vi vill även tacka alla er som tog er tid att fylla i vår utvärderingsenkät på nätet. Den feedback vi fick kommer att vara bra grund när vi om ett par månader beslutar om vi genomför en Uppstickaren 2011. För er som var oroliga för namnvalet så kan jag lugna er med att jag har pratat med Karin Kahnlund. Vi sågs på Stickstämman i somras och hade haft kontakt redan tidigare.

I onsdags hade vi en avslutningsfika med Estet-eleverna och de var så nöjda. Det hade varit så kul att gå runt och träffa alla och det hade varit så kul att visa sina alster på riktigt, för riktig publik. Deras lärare pratar redan om nästa år....

Butiken börjar äntligen bli sig lik. Det tog flera dagar att få allt i ordning igen och att registrera allt som levererats så där precis i tid. I fredags hade tid att genomföra en förändring. Anna-Maria och jag flyttade tidskriftshyllan och placerade alla mönster i den. Böckerna hamnade i stället på skåpet bakom disken. Jag har förstått att det finns kunder som inte har sett att vi har massor av mönster så nu har det kommit fram i ljuset! Välkomna in och bläddra!1 kommentar:

 1. Hej!
  Har försökt kommentera flera ggr., men det har inte fungerat!
  Men jag testar en gång till, för att jag tycker att uppifrån och ner-koftan är så jättesnygg! Mycket fin modell och ett jättefinte mönster ! Vill bara tacka så mycket för det fina mönstret!
  Ha en trevlig dag!
  Med vänlig hälsning Ingrid

  SvaraRadera