onsdag 28 december 2011

Att använda rester

kan vara bra i jultider. I mitt fall gällde det rester efter Boleron med stort B. Jag hade finull över i alla möjliga färger och inför vår kurs i dominostickning så bläddrade jag lite extra i Vivian Höxbro's bok Knit Square och fastnade för Abstract stole.

Jag har gjort en egen variant både i färg och format men använt hennes ruta dvs 31m x 31m. Satt och ritade lite rutor för att fördela mina färger och gick sedan lös på stickandet. Kan nog erkänna att den egentligen inte tog fart förrän julskyltningen var färdgställd...dvs precis innan jul. Jag stickade totalt 115 rutor som fördelade sig 5 på bredden och 23 på längden. Efter en omgång i tvättmaskinen blev färdigt mått 37 x 175cm. Helt lagom!
Nu ståtar sjalen på skyltdockan i skylten men till nyår så skall den vara med på fest. Då blir det den lilla svarta med färgklick över axlarna. Skål!

Ni som läst min blogg tidigare jular vet att jag har en fallenhet för att köpa julgransprydnader under de resor som jag gör. Nytt i granen för i år är en stickad ren som inhandlades i Tallinn. Den hade stark konkurrens av ett litet ulligt får men till sist var det renen som fick följa med hem.
Äldste sonen var ju ute ock reste i början av året och han gillar att utmana sin mor med julgransprydnader i den lite mer smaklösa stilen. Vad sägs om detta vingförsedda skelett som han köpte i Mexico??


4 kommentarer:

 1. Snygg sjal, jag blir så sugen på en också. Undrar om inte Oscar vann i pynttävlingen.

  SvaraRadera
 2. Vilken läcker sjal! En sådan som man blir väldigt glad av : )

  SvaraRadera
 3. snygg sjal :)) och häftig prydnad som sonen kom hem med :p

  SvaraRadera
 4. Riktigt häftig sjal! Måtte ingen stjäla den från butiken...

  SvaraRadera