måndag 31 oktober 2011

Visst ja! Snart julskyltning...

Jag har fortfarande inte helt vant mig vid att sticka i förväg. Uppstickaren var bra för Mia och jag fick modeller klara inför hösten. Men efter den kände jag det som om jag bara ville göra något åt mig själv. Ni vet, helt strunta i om det skulle tillföra något till butiken eller inte.

Vad hände då? Jo, då insåg jag att det var hög tid att börja sticka något till julskyltningen....

Efter lite funderande så fick det bli en kombination. Jag har alltså nu ett plagg liggande på blockning som jag haft på min önskelista ett tag. Garnet är relativt nytt hos Tant Thea men modellen finns bara i en bok. Om ett par dagar skall jag montera den och se om den blev precis så bra som jag hoppas.




Nästa skapelse till julskyltningen skulle ha påbörjats i helgen men tro det eller ej. Jag hade inga stickor 6,5mm och då gick det inte.

Istället har jag stickat lite på min Terrazzo från Töndering strik som jag köpte garn till på Stickstämman. Mjukt, lätt och gosigt.

Förra veckan hade vi sockstickningskurs. Alla deltagare slet för att hinna sticka färdigt en ministrumpa. Roligt att köra en kurs med den klassiska strumpan. Tidigare kurser har alla varit tå-upp. Hoppas att alla gick hem och tränade på en liten strumpa till och nu kommit igång med en i riktig storlek.




Den 8 dec har vi kurs i dominostickning. Kolla in allt roligt som går att göra och anmäl dig! Vi har platser kvar.

måndag 24 oktober 2011

Måla gatorna röda och blå!

Det är en stolt stad jag bor i. Vårt HIF tog SM-guld igår och på Olympia ljöd HIF-hymnen i höstvädret.

Äldste sonen kom hem före helgen och i fredags tittade han in i butiken. Tänkte vara snäll och erbjuda ett par röda och blå lovikkavantar men han kom snabbt fram till att han mycket hellre önskade sig en halsduk i rött, blått och offwhite.
En snabb blick på färgerna i Rowans nya Creative Focus Worsted, avgjorde saken. Efter stängingsdags så cyklade jag hem med ett nystan i varje färg och kl 21 lade jag upp ca 340m och började sticka. I lördags jobbade jag och efter det hade vi främmande men på kvällen åkte stickningen fram igen.

Och i söndags var det dags för städning inför fotbollssamling i källaren. Manchester United mot Manchester City fick agera uppvärmning inför den riktiga festen, nämligen HIF mot AIK.

Fick gör en snabbversion av den röda randen för jag hann inte 11 riller innan match. det blev bara 8st och ett par trådar blev slarvigt fästa men det var en nöjd son som promenerade iväg.

Garnet var underbart att sticka med. Drygt och skönt. Nu när han åkt tillbaka så skall jag repa upp avmaskningen och sticka till de tre rillerna som saknades. Sen blir det posten som får ta hand om transporten upp till L-köping.

måndag 10 oktober 2011

Kursdags!

På torsdag kör vi kursen "Sticka en raglankofta/tröja uppifrån och ner".

Jag har själv stickat några grejor uppifrån och ner och jag gillar det verkligen. Senasta alstret var Elsabets tröja till Uppstickaren 2011. (Bilden är tagen ur Allers nr 39)

Jag gillar att kunna prova och känna om tröjan är lagom kring ärmhål, om den skall svängas in lite i midjan och sist men inte minst om den är lagom lång.

Så på torsdag är det dags. Vi kör kursen under två kvällar. Första kvällen startar vi med oket och jobbar på med raglandelen. Under tiden mellan kurstillfälle 1 och 2 så skall oket stickas färdigt och vid andra kurstillfället så provar vi att tröjan passar vi ärmhålen och påbörjar ärmar och liv.

Vår kursdokumentation ger dig möjlighet att använda vilket tjocklek på garn och stickor som du vill.
Kolla in "aktivitetsfliken" på Tant Theas hemsida så ser du klockslag och pris. Vi har några platser kvar.
Den enda förberedelsen du måste göra är att bestämma dig för garn och sticka en provlapp. Inga problem eller hur?


Antar att ni är några som undrat över bloggtystnaden. Vad hände egentligen med Uppstickaren?
Jo, Mia och jag hade en fantastisk kväll och vi vill tacka er alla för alla kommentarer vi fått efteråt. Vi vill även tacka alla er som tog er tid att fylla i vår utvärderingsenkät på nätet. Den feedback vi fick kommer att vara bra grund när vi om ett par månader beslutar om vi genomför en Uppstickaren 2011. För er som var oroliga för namnvalet så kan jag lugna er med att jag har pratat med Karin Kahnlund. Vi sågs på Stickstämman i somras och hade haft kontakt redan tidigare.

I onsdags hade vi en avslutningsfika med Estet-eleverna och de var så nöjda. Det hade varit så kul att gå runt och träffa alla och det hade varit så kul att visa sina alster på riktigt, för riktig publik. Deras lärare pratar redan om nästa år....

Butiken börjar äntligen bli sig lik. Det tog flera dagar att få allt i ordning igen och att registrera allt som levererats så där precis i tid. I fredags hade tid att genomföra en förändring. Anna-Maria och jag flyttade tidskriftshyllan och placerade alla mönster i den. Böckerna hamnade i stället på skåpet bakom disken. Jag har förstått att det finns kunder som inte har sett att vi har massor av mönster så nu har det kommit fram i ljuset! Välkomna in och bläddra!