tisdag 8 april 2014

Ett steg i rätt riktning

Det har gått drygt fyra år sedan jag öppnade Tant Thea. I början var jag nog lite trevande i mina garninköp. Visst inte alltid vad jag ville ha och ibland tog jag in garn för att jag trodde det var bra att ha just detta garnet även om jag själv inte gillade det. Idag känner jag att jag vet ganska väl vad jag vill ha i butiken.

Tant Thea måste ha hyllor fulla av garn som jag själv tror på och som jag själv gillar. Varför då? Jo för jag är urdålig på att sälja garn som jag inte gillar. Visar inte det, pratar inte om det och vad händer då? Hyllvärmare.... Anledning nummer två i princip lika viktig. Jag vill erbjuda miljömässigt hållbara garner. Färgade med bra färger, från spinnerier med bra arbetsvillkor och jättegärna närproducerat. Om sedan dessa leverantörer dessutom kan erbjuda fina modeller och mönster så är det bara ett stort plus.

På sista tiden har jag verkligen hittat källor att ösa ur. Tidigt på året tog jag in Easyknits handfärgade garner från Jon i England. För några veckor sedan anlände garn och design från Geilsk och nu fick jag två hela säckar med garn från Design Club DK. Dessa garner är spunna på Henrichsens Uldspinderi i Skive. Faktiskt samma spinneri som spinner Isagers garn.


Följande finns att läsa om Henrichsens ullspinneri:
Ullspinneriet är en familjefirma och drivs nu av femte generationen. Spinneriet blev miljögodkänt 1998 och man använder därmed endast miljögodkända färgämnen med den högst färgäkthet och ljustålighet. Företaget har som målsättning att producera naturprodukter av hösta kvalitet. Råvarorna köps in från fasta leverantörer vilket borgar för kvalitet och långsiktigt tänk. Ullen behandlas varsamt genom hela processen för att bevara naturliga egenskaper som glans och elasticitet.

Med andra ord - I love it!

Jag har tagit in två kvaliteter dels melerat DUO-garn, ett tunt ullgarn som är färgat på en blandning av gotlandsull och naturvit merino,  dels DUO silke/merino. Båda har 540m/100g och är perfekta i med sin tjockleken. Vill man inte sticka i enkelt garn så lämpar det sig lika bra för dubbelt garn.

DUO melerat

DUO silke/merino

Till detta har jag tagit in ett antal fina designmönster som passar till garnerna. Modeller som är så användbara och spännande. Inte blir det sämre av att de kommer i form av fint vikta papper med riktiga foto inuti.

1 kommentar: