torsdag 1 september 2016

Spännande nystan

Vi har fått in en trevlig nyhet i hyllan! Super Color från Lana Grossa. Stora fina nystan i fyra melerade färger. Denna gången ett kedjegarn som inte innehåller så mycket polyamid i bindningstråden som de brukar göra. Det gillar vi! Super Color består av 64% ull, 30% alpacka och 6% polyamid och är hela 240m på 100g.

Lana Grossa har gjort sjalmönster på enkla sjalar som drar allt från ett till fyra nystan. Men jag var tvungen att testa om man kunde få ut en ordentlig halsduk/sjal och en mössa på två nystan och det gick alldeles utmärkt. Det blev ett mönster av det och det skickar jag med gratis vid köp av två nystan Super Color.


Sjalen är en mycket trubbig triangel. Precis som jag själv gillar att sno runt halsen. Smal i ändarna och ca 40cm bred på mitten. Fransar tar man efter humör. Min ska få några extra "strå" nu när jag vet att det blev garn över efter mössan. Ni kan ju ana att jag var lite snål först....

Jag har tagit in garnet i fyra olika färgställningar.

Den nedersta är lite mer maskulin (förlåt mitt genusklavertramp) och då kan enkelt mössmönstret göras om till en herrmodell. Raka halsdukar förutsätter jag att ni kan fixa på egen hand.


Mi älskar dessa färger och fick vara modell. En liten sneak peak på innegården och vår gröna bakgrund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar