söndag 31 oktober 2010

Ett kryckigt inlägg

Nu har jag äntligen fått det gjort! Någon har på allvar tagit sig an mitt högerknä och gått in och tittat vad som varit fel. Äntligen! Har haft problem i flera år men det har alltid bara hetat att jag haft broskproblem som skulle slitas till. I våras blev det akut och sedan dess har jag undvikit att göra fler och fler grejor.
MEN nu är knät rengjort och städat och nu har jag försökt ta det lugnt ända sedan i torsdags då ingreppet gjordes. Idag tänkte jag belasta lite mer men så fort bandaget lossades så växte svullnaden. Nu har jag haft kontakt med Mia (KNITBAG) och hon har lovat avlasta mig lite imorgon också.
Catthis och hon höll ställningarna under torsdag till lördag och det gav mersmak. Det enda jag gjorde var svarade i telefon några gånger :)
Resten av tiden satt jag här hemma och blev uppassad och stickade.
Tyvärr inga foto. På julskyltningströjan återstår bara fickorna. Utöver det har jag stickat på den rostfärgade sjalen ifrån i somras. Vill göra av med i princip allt garnet så den skall bli stor. Kör på med Feather & Fan i kanten. Har massor av maskor. Vågar inte räkna.

Idag tog jag tag i en surdeg. Egentligen borde jag inte se det som en surdeg utan som en jätterolig utmaning för det är det. I början av nästa år kommer jag nämligen att ha med mina färgsprakande rosenmuddar i en veckotidning och i samband att detta bestämdes så fanns det önskemål på ytterligare ett par virkade varma muddar i ett vanligare garn. Min hjärna fick lite tid på sig att bearbeta och jag, som i första hand har sysslat med stickning, har botaniserat och letat idéer i virkvärlden. För ett tag sedan var det klart för mig hur jag ville utforma muddarna och arbetet började i restgarner. Efter att ha kollat med beställaren så övergick jag till skarpt läge. Mustiga färger och mjukt garn. Efter ett tag var själva muddarna klar men jag tyckte att det saknades en avslutning upptill. Ytterligare lite "ställtid" krävdes. Om ni inte vet vad som är "ställtid" så kolla i Bodil Jönssons bok "Tio tankar om tid". Nu är muddarna klara och idag har jag gjort klart mönstret. Antagligen skall de hämtas för fotografering antingen i denna veckan eller nästa vecka. Faktum är att jag nu skulle kunna tänka mig att virka något större. Det är riktigt skoj att hantera en virknål och det finns massor av olika kombinationer man kan skapa. Vem vet vad som händer framöver.

Vi har fått in ännu mer nya garner till Tant Thea. Fame Rand, Fame Trend i flera färger och kompetterat med Kunstgarn i några kulörer. '
Nu i veckan kommer 32 färger i Tynn Alpacka!! Äntligen! Ni som saknat Drops Alpaka kan ny hitta precis lika härliga färger och en kvalitet som är högre än hos Drops. Välkomna in och kläm och känn. Jag har även beställt hem gott om mönster från Du store Alpakka. För er som förälskat er i ett Dropsmönster så är det skönt att veta att garnerna är helt lika i sträckning. Bara att köra på alltså!


1 kommentar: