måndag 11 oktober 2010

Think Pink

Det är oktober och vi har alla rosa bandet i tankarna. Kanske har vi nära och kära som drabbats. Vi har därför låtit ett fönster bli rosa men tyvärr är det ju hopplöst att ta foto på ett skytlfönster pga av alla reflexer men här kommer i alla fall ett försök.


I helgen var jag gräsänka och kunde prioritera stickningen utan att skämmas. Hann i och för sig med en sista gräsmatteklippning men annars var det mest stickning som gällde.
Vår stora supermysiga alpakasjal blev färdig. Testade den igår när jag åkte till Hlm och hälsade på föräldrarna. Härligt varm och gosig!Sedan färdigställdes den kortärmade koftan i Rowans Cocoon. Det var ett trevligt garn att jobba med. Ser inte så tjockt ut i nystanet men fyllde mycket väl och fick en fin yta i stickningen. Färgen är riktigt djupt blågrön. Precis en sådan färg som jag gillar starkt.


Därefter påbörjades ett julskyltningsprojekt och det är givetvis hemlig.... Jag kan avslöja så mycket att det är många flätor och att det görs i ett nytt tjock naturfärgat ullgarn som vi fått in. 55kr för 100g härvor med 80m garn och stickor 9mm. 


Igår morse var jag bara tvungen att testa makroobjektivet vi köpte i NY. Det var så fina små vattendroppar på höstväxterna. Nu när jag tittat på bilderna så är jag jätteglad över att vi köpte objektivet. Jag har så många gånger retat mig på det stora skärpedjupet som vi haft med det andra objektivet. Helnöjd!
I fredags gjorde jag premiärbesök på det stora nya varuhuset vi fått på Väla. Kan ni gissa vad jag köpte?
Jo, ett par mindre hyllor. Det är lite för trångt i hyllorna i butiken...
Har jag tur så kan jag få monteringshjälp av maken ikväll. Imorgon är det ju fotboll och hans vecka var tight.
Catthis och jag har dessutom en idé om att göra en bättre skyltningsyta i det fönstret som är närmast entrén. Jag har köpt en skiva och vi skall testa att lägga den där. Hade varit kul att kunna visa Mias nydesignade stickväska Knitbag som är framtagen för att alla vi med många stickprojekt skall kunna har ordning och reda och kunna vara stolta över vår projektsamling. Hade också velat visa böcker, Rowanmagasin och nystan på ett annat sätt än på de smala fönsterkarmarna. Vet inte om det fungerar men vi skall i alla fall testa.  

Mer om Mias stickväska kommer i veckan.

2 kommentarer:

 1. Du, jag har ytterligare en idé till julskyltningen... Jag kommer in på fredag och berättar! :-D
  Om du är intresserad, så anmäler jag mig som frivillig att hjälpa till med färdigställandet...
  Oj, vad gjorde jag nu? Jag har ju att göra ändå...
  Men jag får väl omprioritera... :-D

  SvaraRadera
 2. Välkommen! Låter spännande. Vill du prata med mig får du komma lite tidigare än i fredags;)

  SvaraRadera