måndag 25 oktober 2010

Sämsta bloggveckan

Vet inte vart tiden tog vägen, men idag ser jag att det är en hel vecka sedan jag skrev ett inlägg sist.
Egentligen är det inte så att inget hänt utan istället är det väl så att dagarna är så fulla av jobb att ingen tankeverksamhet återstod när jag väl var hemkommen på kvällen.

Garnet rullar in i affären. Känns som om jag skulle kunna bli stuveriarbetare i mitt nästa liv för jag har blivit oerhört bra på att flytta runt garnerna och hela tiden få plats med allt nytt som kommer in.

Butiken har ju inget riktigt lager. Ni som varit inne hos oss vet att vi har en stor lagerhylla från IKEA som står bakom disken och sedan har vi tryckt in ytterligare en i det utrymmet som har varit dusch en gång i tiden. I dessa hyllor har vi totalt 20 backar med garn. 8 lite större och 12 mindre. Nu i veckan när vi fick nya garner levererade så fick vi planera om på "lagret". Stora lådor fick innehålla andra garner än tidigare och de mindre fick härbärgera sorter som krävde mindre utrymme och vips hade vi fått undan även de nya wellpaplådorna. Den enda nackdelen är att man skall hålla i huvudet var man skall hitta de nystan som behöver plockas fram.

Vad var det då som kom in till Tant Thea i veckan?
Jo, Indie från Sirdar.


Vidare kom Cacao  in i nya färger. Nu har vi rosa, grått, brunt, lila, cerise, blå, petrol, ljusgrön.

Nu har vi även riktigt Lovikkagarn, raggsocksgarn, och Naturgarn som tillsammans med Samo direkt kan ersätta Eskimo i mönster. Tyvärr finns inga foto än men det kommer.Stickcaféet i torsdags var smockfullt. Alla stolar användes! Jättekul! Jag är både glad óch ledsen över att de två kommande stickcaféerna redan är fulltecknade. Hade verkligen önskat att jag hade mer plats.

På stickfronten rör det sig framåt. Jag har en ärm kvar på mitt julskyltningsalster så det bör bli klart i veckan. Första mudden i tvåändsstickning blev klar igårkväll. Började på en virkad basker på jobbet i veckan och vi får se hur snabbt den blir klar. Nu är det nya grejor som skall igång. Näverstickning först på listan. Måste starta något innan den fulltecknade kursen i slutet av november. Men hinner nog något annat innan dess.

2 kommentarer:

  1. Tröjan med pingvinärmen var läcker tycker jag!! Önskar jag bodde nära så att jag kunde komma in till dig någon gång.

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad kul att ni följer min blogg, är lite dålig på att uppdatera men på det senaste har det blivit bättre. Så snygg sonens tröja blev. Såg även en riktigt snygg sjal, får skicka beställning till mamma! Mormor blev riktigt nöjd med sin krage, kul att hon har börjat sticka igen. Hälsa familjen! Kramar från Montana

    SvaraRadera