onsdag 6 oktober 2010

Kompetensutveckling

Det är en sak att konceptuellt eller teoretiskt förstå en sak och en annan att praktiskt kunna utföra eller behärska en sak. Eller hur? Ibland är jag bara tvungen att bevisa för mig själv att jag fattat och att jag grejar att göra saker och sedan är de ur världen. Ibland blir bekantskapen med det nya en häftig upplevelse och den biter sig fast.

Igår var jag på kompetensutveckling av mig själv. Tvåändstickning stod på schemat hos Hemslöjdsgillet i Helsingborg. Visst har jag förstått vad det är och hur man gör men aldrig testat.

Kvällen blev en mycket exclusiv privatlektion för mig och Malin. Åsa Stentoft, hemslöjdskonsulent, var instruktör och lotsade oss igenom teori och praktik. Malin var lite obstinat (i alla fall enligt henne själv) och hade nonschalerat att man skulle ha strumpstickor och tog helt sonika sin rundsticka för att köra tvåändstickat på magic loop. 

Åsas vana händer
 Mitt underverk

Så kul det var! Kunde inte motstå att köpa lite Wåhlberggarn (Z-tvinnat) för att göra riktiga muddar hemma. Petrol och grönt. Vinrött och brungrå. Kan nog bli snyggt.

 Mitt mål

Äldste sonen ringde igår och var överlycklig över att tröjan var klar och att den äntligen nått fram till Linköping. Det värmde verkligen ett modershjärta. Blev till slut riktigt nöjd med detaljerna. Randningen i muddar hamnade perfekt vid knäppning. Den dubbla knappslån och invikta kragen gav ett propert intryck. Bäst av allt var nog att den blev som O tänkt sig. Han valde garn och modell och bad om att få en kofta istället för en tröja. Orginalet såg ut så här.


Tant Thea har också ett nytt mönster på en axelvärmare i Lappland. Blev riktigt nöjd med modellen och med flätan som är lika snygg när man viker ner kragen som när den syns bara från rätan. Garnet var så mjukt och härligt att sticka i. Hade i och för sig siktat på att sticka i det rosa/röda men familjeomröstningen avgjorde. Jag passade helt enkelt bäst i den grön/lila färgställningen.


Nu lämnar jag tangenterna och återgår till koftan i Rowans Cocoon. Den är snart klar :)

3 kommentarer:

 1. Visst var kursen kul! Sååå frustrerande att behöva gå till jobbet idag, jag vill ju tvåändssticka! Måste lägga upp en mudd ikväll!

  Och jag kan hälsa övriga läsare att magic loop funkar alldeles utmärkt till tvåändsstickning också :-) Fast jag får ta och skaffa några raka stickor till uppläggningen, där funkar rundstickor mindre bra...

  SvaraRadera
 2. Jag vill också tvåändsticka. Startar nog med det nya garnet. Man kan ju inte torrsimma hur länge som helst. Hakar nog på din nya revolutionerande trend med rundsticka. Lyx att vara så få på kursen. Ingen dötid precis:)

  SvaraRadera
 3. Jag vill så gärna ha mönstret till axelvärmare i Lappland.gun-britt@springliden.se

  SvaraRadera