fredag 19 november 2010

Lyktan lyser utanför Tant Thea

Ny har en hel vecka rullat förbi. Två kvällar har lyktan utanför Tant Thea stått tänd till sent¨på kvällen. I tisdags stickade vi volangsjalar och igår hade vi stickcafé. Kvällarna förflöt i en mysig stämning. Det mest dramatiska som hände var att min kära Tant Thea skylt, den som pappa snickrat ihop, var millimeter ifrån att bli överbackad av en stor stadsjeep. Vilken tur den klarade sig! Den har faktiskt fått stå i nästan helt i fred sedan vi öppnade. I veckan var den lite lockande på en tjej och hon kunde inte låta bli att dra lite extra i "garnnystanet" som sitter fast i stickningen. Men lite snopen lade hon tillbaka det på skylten när plastbandet gick av.

Vi har fått in underbara garner i underbara färger i veckan.
Kolla bara in Jitterbugen. Färgerna heter Castagna, Copper beach, October afternoon, Castagna , Summer berries, Gaugin.
Under Jitterbuggen liggen nya färger i Heavens Hand. Från vänster Midnight blue, Burnt Carrot, Red, Blue. Förutom dessa har vi Purple, Off White, Orange, Pink, Lime, Teal. Garnet ger en levande yta utan för stora färgskillnader. Passar stickor 4-4,5mm och ger 18-20maskor /10cm.

Igår kom även påfyllning av Manos Silk Blend. Denna gång med en ny nyans, nämligen Eclips e.


Tills sist kommer ett foto på alla de nyanser som vi nu har inne av Noro Kureyon sock. Två nya anlände igår. Dessa var S-150 och S-185. Den första en lite udda fågel i Noro-boet eftersom den är väldigt försiktig i färgsammansättningen. Mycket vacker och underbar om man låter den blanda sig med en annan nyans i tvåfärgsstickning. Den kan då ge en lugn bakgrund som något mer färgsprakande kan få blomma ut i.Nu skall jag återgå till min stickning. Catthis fick inflammation i sin högertumme efter krokningen så nu behöver jag färdigställa en sak hon höll på med. Som tur är återstår inte så mycket på den. Ni andra få hålla tummarna för att jag hinner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar