fredag 29 april 2011

En så där riktigt trevlig kväll!

Denna våren stack vi ut hakan lite extra. Malin och jag bestämde oss för att köra tre helt nya kurser.
Den första hade vi för en månad sedan. Den var fullspäckad med matnyttigheter kring monteringar, uppläggingar och avmaskningar och vi hade döpt den till Teknik I. Malin som är makalös på att ha testat allt hade plockat ihop ett underbart kursmaterial. Kursen var fulltecknad till sista sittplatsen och kvällen höll på att aldrig ta slut. En av deltagarna sa som avskedskommentar: - Det här skulle man lärt sig för 40år sedan. Så bra!
Fyllda av dessa positiva vibbar körde vi igår nästa nya kurs. För att löpa vidare på den inslagna vägen så kallade vi den för Teknik II. Flera långväga gäster infann sig. Ett par nya ansikten dessutom och det var extra roligt. Kvällen var fylld av innehåll till sista minuten. Jag har aldrig varit så sen hem efter en kurskväll men alla var så vetgiriga. Vi hann med ett digert program. Det var flätor, minskningar, ökningar, nupper, ögon, tappade maskor mm. Flera av deltagarna är mycket vana stickerskor men trots det var det flera kommentarer om nyheter och förbättringsmöjligheter. Jag blir lika upprymd varje gång.


Förutom kurserna så ramlar det in nyheter på löpande band.

Pärlgarn från Mango Moon. Ytterligare ett i raden av beundransvärda samarbetsprojekt. Mango Moon jobbar nämligen tillsammans med Nepali Women's Empowerment Group och Spinner's Co-op i Indonesien för att främja deras verksamheter.

Har fått in tre färger: Black-Fuchsia, Purple-Turq och Aqua-Chrystal.

Cotton Ribbon, ett bandgarn Mango Moon. Fina sommarfärger!


Färgsprakande sidentrasor från Indien. Återvunnet siden. Kan det vara bättre?


Till sist garner i återvunnen och spunnen silke samt garn med blandning av bananfibrer och silke.

AnnaMaria håller på att sticka en sjal till Tant Thea i silkestrasgarnet och den återvunna silken. Vi valde de gulbeiga tonerna i båda garnerna med nougatfärgen som inslag. Spännande att se den klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar