måndag 22 augusti 2011

Kedjestygn, nej tack! - Smygmaskor, ja tack!

Bolerostickningen är oerhört rolig. Och på slutet är det ju dags för personligt skapande. Nu har jag virkat ränder på ärmar, bål och längs öppningen. Flera gånger har jag fått riva upp för jag inte gillat ur kombinationerna såg ut men nu känns det riktigt bra. Kan erkänna att sista raden runt ringningen skall rivas upp för den gick inte jämt ut. Undrar just vem som kontrollräknade maskorna?? Och skall den ändå rivas upp åtminstone till mitt bak i nacken så kan jag ju lika gärna fundera ut någon krumelur som skulle kunna sitta mitt bak och fixa till de maskor som jag antingen har för många av eller för få av.

Det var ett lyckokast att göra bålen i storlek S. Den sitter som en smäck. Istickningen av ärmen var också otroligt smidig och den blev också jättebra! Tack Malin! Min bolero blev alltså lika lång som orginalet, mycket smalare ärmar nertill, fick mycket kortare ärmar och fick istickade ärmar och inte orkade jag brodera kedjestygn. Jag tog helt sonika virknålen och virkade smygmaskor istället. Visst är det kul med stickning där du kan utgå från något du verkligen gillar men ändå ändra lite efter eget huvud?? Nu skall jag noga tänka igenom ifall det riktigt är min stil med alla blommor. Eller skall jag ändra detta också?? Får nog sova på saken.

Känner att virkningen tar hårdare på mina fingrar och tyvärr har de inte hämtat sig helt efter sommarens altanbygge. Behöver bli klar med boleron så att jag kan färdigställa de sista grejorna till Uppstickaren. Jag är ju inte riktigt klar med allt mitt..... Håll tummarna för att fingrarna också vill det!

Nu börjar Uppstickaren 2011 komma riktigt nära. Vi har lagt en hel del tid på det i veckan och därför är det extra skönt att ha fått en extra resurs i butiken. Anna-Maria, som jag känner sedan tidigare, gör en praktikperiod hos Tant Thea. Hon är grym på att sticka och virka och börjar hitta runt i butiken. Idag skall vi jobba vidare med att inventera bomullshörnan och plocka rätt i den. Skönt att få gjort.

5 kommentarer:

 1. Hej! Jag tog också till virknålen i stället för att sy kedjestygn. Lättare, smidigare och bara att dra upp om det inte blir bra. Fin blir din bolero, blommor är en smaksak, snygg även utan. Lycka till med Uppstickaren. Synd att det är så långt bort.

  SvaraRadera
 2. Hvor ER den bare smuk! Jeg vil lave mig en også. mange hilsner

  SvaraRadera
 3. Broderade blommor är väl inte riktigt min stil heller, men just därför tyckte jag det var kul :-)

  SvaraRadera
 4. Den blev verkligen vacker! En sådan vill jag också göra!!

  SvaraRadera
 5. Jättesnygga färger, man kan ju göra någon blomma. Jag gjorde bara på ärmarna. Gillar Malins blommiga axel, kul med variationer.

  SvaraRadera