tisdag 16 augusti 2011

Mitt sommarlov med och utan bolero

Ibland hamnar man mitt i något man inte riktigt förstod hur stort det skulle bli. Aldrig trodde jag tex att vi skulle bli nitton (!!) personer som gav oss på att sticka den så omskrivna boleron Fritt etter Setesdal.
Och inte kan man vara med och dra igång en KAL och sedan  fega själv, eller hur?

Trodde att jag trots allt skulle få en del stickat under semestern men faktum är att det myckna hantverket gjorde att jag var tämligen öm i händerna om kvällarna. Ett tag trodde jag tom att jag farit fram lite väl häftigt och att jag skulle bli tvingad till en längre stickpaus pga av värken.

Nu gick det tack och lov inte så illa utan jag har hunnit en del. Även om jag rivit upp för att jag missat någon mönsterrad här och där så är jag nu så långt kommen att det är dags att klippa upp steeken. Just detta momentet är jag inte så orolig för. Jag är mer orolig för att se resultatet i storlek. Jag har nämligen stickat ärmarna rejält smalare nertill och sedan ökat till ungfär stl L upptill. Själva bålen var tänkt att göras i stl M men när jag kom upp till ärmhålorna och började räkna maskor så insåg jag att jag lagt upp till stl S!!! Ingen chans att jag skulle riva upp i det läget. Sedan har jag kört med steek hela vägen upp och dessutom stickat in de isatta ärmarna helt enligt Elisabeth Zimmermans modell. Malin har gett oss en fusklapp med hur hon gjorde. Ikväll är tiden inne. Då sätter jag saxen i stickningen.

Vilket var då det tunga krävande arbetet som jag sysselsatt mig med under semestern? Jo, torpet som pappa har blev till 90% målat förrförra året. De 10% som inte blev målade var ovanför och under altantaket. I år kändes det som om gränsen var nådd. Vi var bara tvungna att ta tag i även de bitarna.  Och är man och rotar i gamla altaner så kan man väl lika gärna göra det ordentligt. Alltså förde målningen med sig ett rejält ombyggnation av altanen som både breddades och förlängdes. Alla semesterdagar utom en handfull innebar antingen sågande, skruvande, spikande, grävande, mätande, konstruktionstänkande eller målande. I torsdags gjordes sista arbetsinsatsen. Vi satte upp ett nät, beskar den storvuxna kaprifolen och fäste den i nätet.

Gamla trappan och rabatten har försvunnit.

Nu har vi helt plötsligt en vallgrav utan vatten.

Över en helg var vi många kockar...

Kusinsbarnbarnen kom på besök för att titta.

Pappa klipper snöret till nya altanen!

Vi utbringar en skål tillsammans med våra ovärderliga vänner som hjälpte oss jättemycket.1 kommentar:

  1. Nya altanen ser jättefin ut, vilket jobb!

    Tröjan ser kanon ut, spännande att äntligen kunna prova den :-)

    SvaraRadera