tisdag 29 november 2011

Första luckan öppnades under stormen


I söndags förmiddag var jag nere och gjorde iordning skylten inför julskyltningen. Paket nummer 1 öppnades och ut plockade jag en sjal i Adeles mohair med dekorkant i TK's Lambada och en halsvärmare i Malabrigo Rasta. Sjalen stickades av 2 nystan mohair och lite effektgarn och till halsvärmaren  använde vi en härva Rasta. Anna-Maria har stickat båda sakerna och jag har faktiskt bara gjort kanten i Lambada. Den ursprungliga idén var att ha Adeles Ribbon yarn som kant med vi var inte nöjda med hur nyanserna känder ihop. Därför repade vi upp den kanten och så gjorde jag en ny. Nu känns den bra! 

Pappa var med nere i butiken när jag skyltade och efteråt hjälpte han mig att lasta in vår gatupratare i bilen. Han hade lovat en liten renovering. Den har dels blivit påkörd och överstycket hade spruckit och dels har den varit utsatt för enormt mycket "luftstickande" av passerande barn och vuxna och den behövde skruvas ihop lite fastare. Nu står den limmad och lite förbättringsmålad i Hässleholm och väntar på en transport tillbaka.

Så till er som tvekar - Vi har öppet även om inte skylten är ute!!


Nu har vi fått in några exemplar av Arne & Carlos Adventkalender. Här finns mönster för att sticka julkulor varje dag fram till jul! Julkulorna blir jättefina i Finull från Rauma.

I veckan har det kommit hem ännu mer Lerke och Babyull från Dalegarn. I Lerke kom naturvitt, marinblått och hallon och i Babyull kom det beige, dimblå och grågrön. Nu har vi rejält med färger. För att förgylla skyltningen ytterligare så har vi några fina skålar som Anna-Maria har drejat. De har en fin slits i kanten för att garnnystanet tryggt skall ligga kvar även när man drar ut lite mer garn. Denna blev som ett konstverk med det turkosa garnet och de turkosa stickorna.

På torsdag har vi ett fullbokat stickcafé och i nästa vecka har vi nu bara ett par platser kvar på kursen i Dominostickning. Skynda, skynda - som Gunde skulle ha sagt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar