måndag 21 november 2011

Ketchupeffekten


Alla vet vi vad ketchupeffekten är och ändå kan man undvika att se att man just håller i en ketchupflaska.

Förra veckan var en ketchupeffektsvecka. Jag hade samlat på mig en massa beställningsbehov och funderingar på att ta in lite nytt. Och en dag tog jag helt enkelt tag i alla behoven och ringde och beställde. Jag beställde ALLT!

Men varför tänkte jag inte på att ALLT skulle komma in samtidigt till affären? För det var precis vad det gjorde. I tisdags och onsdags kom nio lådor med garn. I fredags hade allt hittat sina platser i hyllorna.

Jag kan med glädje presentera Dalegarns Lerke i Tant Theas sortiment. Ett mycket trevligt helårsgarn som är maskintvättbart.Och dessutom har jag tagit in deras Baby ull och flera häften med underbara mönster till små babysar.Dessutom kom det hem flera nya färger i Raumas Finull. Nu har vi en ordentlig färgpalett. Och mer kommer att plockas in efterhand.

Själv håller jag på med en sjal i dominostickning som skall filtas. Just därför var det perfekt med en massa färger i finull. Den finns i Vivian Höxbros bok Knit to be square och heter Abstract stola. Bilden är lånad från Interweave 2008.


Jag har även tagit hem senaste mönsterboken där bl a Sidsel Höiviks nya kofta är med. Den har helt klart inspiration från hennes tidigare bolero men denna har ännu mer detaljer. Bilden lånad från Sidselknitting.

Annars är det fortfarande julskyltningsstickning som pågår. Och nu börjar snart nedräkningen......
För er som inte vet vad vi gjorde i fjol så kan ni titta här:
3:e advent och 


5 kommentarer:

 1. Hej!Vilken underbar kofta, vad ligger garnkostnaden på i storlek L ? Skickar ni garn eller måste man besöka butiken? Bor på Orust så vägen blir lång.
  Mvh Veronica

  SvaraRadera
 2. Hej kul med nytt garn, stickar du en "galler"sjal för att sedan tova?

  SvaraRadera
 3. @Anna - Ja, det skall bli en gallersjal som skall tovas men hittintills har jag bara hunnit 15 rutor. Så det återstår lite;)

  SvaraRadera
 4. @Veronica - Vi skickar väldigt gärna garn till kunder och vi gör det ofta:)
  Garnkostnaden är ca 440kr för grundfärgerna och sedan 7 dekorfärger för ca 280kr. Men har du tvåtrådigt ullgarn hemma kan du virka kanter och brodera med det.
  Mvh
  Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Tack för svar! Hur kan jag nå er när det det blir aktuellt? Helst telefonnr. Ska bara gör klart ett annat projekt. Nu går det nog snabbare, är jätte sugen på den koftan.
  Mvh Veronica

  SvaraRadera