söndag 22 november 2009

Jag kapitulerar!!

Det blev knock out i första matchen direkt. Jag hade nog aldrig riktigt någon chans. Min motståndare var för rutinerad och hur jag än hukade mig, steppade åt sidan eller gömde mig i ringhörnan så var det aldrig någon riktig match. Eller var det så att jag gav upp i första minuten?Nej, det tror jag inte. Jag var allt lite på kamphumör under planeringen och tyckte tandpetarna var tunna att hålla i och att det lätt blev krokiga, men efter en liten stund var jag nog rätt så såld. Fram över kan ni räkna in mig i muddmaffian om detta kan räknas som mitt inträdesprov.

Vad var det då som hände?Stickor nr 1,5

Garn - Drops alpaca 2925 Orange mix

Pärlor från Panduro 2,7mmJag virkade en sträng med drygt 41m i ett avvikande garn och sedan plockade jag upp upp 41m med alpacagarnet i de virkade maskorna. Därefter stickade jag 2m i kanten innan jag började med första pärlan i kantmönstret (se förra inlägget). Totalt blev de 8 triangelspetsar i kanten mot fingrarna och den breda mönsterbården började samtidigt med 4:e spetsen (syns också på mönsterbilden i förra inlägget).

För att få ihop mudden så tog jag bort den virkade delen i början av stickningen och plockade upp maskorna nerifrån (blir då en mindre än i den riktiga stickriktningen). Sedan placerade jag dem varannan från upplägget och varannan från avslutet på en gemensam sticka och stickade ett varv samtidigt som jag avmaskade. Den sista ensamma maskan märks inte när man fäst tråden.Nu är nästa muddpar på G. Det blir ett stramare pärlmönster med kvadrater, inslag av Pillpi och sedan skall jag antingen virka eller sticka en lite bredare pälskant i långsidorna. Jag får se hur det känns och ser ut när jag kommer längre.


I lampans sken igårkväll så fick inte pärlorna godkänt. Jag tyckte att de var alldeles för guldiga jämfört med det gråa,men idag i dagsljus så plockar de faktiskt upp mer den gröna tonen ifrån garnet och det får följa med vidare på färden.Måste erkänna att jag kapitulerat på en front till. Kan man egentligen det? Kapitulera på två fronter?

Igår köpte jag mina första MBT-skor. Ni vet de där som man rullar fram med och som skall ha sitt ursprung i hur massajerna rör sig. Har tittat på den länge men inte riktigt känt att jag ville lägga de pengarna plus att jag inte tyckte att jag hade ett riktigt behov av skorna utan mest nyfiken.


Team sportia har ett erbjudande just nu där man kan skaffa ett par riktigt stilrena skor för 1495kr och då började vi närma oss en nivå då jag kunde testa. Den verkliga anledningen till inköpet är en konstaterad artros i stortåleden som dels gör att jag har dålig känsel i tån men även en värk som kommer och går (haha).
Just igår hittade jag inga skor här hemma som kunde avlasta tån och ett redan tidigare inplanerat besök på Väla resulterade i ett par skor. Mina 30min testanvänding igår kändes bra. Jag fick varken träningsvärk eller ont i fötterna. Och alldeles strax skall skorna på igen för lite mer provgång inomhus. Min tanke är att de dagar då artrosen inte ger sig tillkänna så mycket så kommer jag att använda vanliga skor, för det är bra att använda lederna, men när jag har ont och av den anledningen helt felbelastar foten så kommer mina MBT-skor att åka fram.


Är det någon annan som har testat kombinationen? Artros i stortå och MBT? Skriv gärna en kommentar i så fall. Skriv förresten gärna kommentar även om du är helt normal och trippar fram genom livet.
1 kommentar:

  1. Trippar, nja, men ännu inga MBT. Fast jag följer gärna dina framsteg och rapporter från MBT-världen. Däremot helt muddberoende fast just nu blir det inga pärlmuddar stickade, har ju en del på kistbotten. Fast man vet aldrig... Dina nya ser jättefina ut.

    SvaraRadera