onsdag 25 november 2009

Natt hela dagen

Idag blev det aldrig ljust i Malmö. Inte ens mitt på dagen. Det var som om det låg ett tjockt ogenomträngligt lock över hela staden.
Jag är på min första arbetsvecka efter en period hemma och vet inte om tröttheten idag har att göra med vädret eller om min oerhörda trötthet hänger samma med att jag faktiskt inte mått så bra under några veckor. Man kanske inte omedelbart är tillbaka på full effekt utan måste räkna med att det är lite jobbigt och tröttande i omstarten.
Den tid jag får på tåget är i alla fall guld värd. Den ger mig en stunds stickning och tid för eftertanke.
Efter att ha läst Queen Mudds inlägg där hon skrev att hon funderade på en Möbiuskurs så var jag bara tvungen att själv prova. Jag älskar det här momentet med att fundera och försöka förstå. Hittade lite Bergå två-trådigt ullgarn som köptes 1987 (har kvittot kvar) och som låg och väntade på att bli en sjal.
Lyckades få till så att mina 3a, 3r kom mitt för varandra på de båda halvorna och på det sättet ger ett enhetligt utseende över hela sjalen.
Jag kan redan se hur fin den kan bli med en Lisa Toft brosch fastsatt.
Mitt andra muddprojekt går också det framåt. Jag är inne på de sista 30%. Den här gången har jag dessutom gjort muddarna riktigt tajta och hoppas att de kommer att hålla formen bra. Jag gillar det strama utseendet.


Alldeles strax är det dags för soffan och ytterligare ett avsnitt av Morden. Förra avsnittet avslutades ju med en riktig "cliff hanger". Spännande att se hur det går i detta!

2 kommentarer:

  1. Snyggt med kvittot och själva stickningarna. Var hittade du beskrivning på Möbiusen? Visst är det kul!

    SvaraRadera
  2. Åh, det är så roligt att sticka möbius (fast jag har bara gjort en)! Din ser ut att bli jättefin.

    Ja, det är nog svårt att få färgerna att bli så raka, när man stickar med "pooling". Jag har försökt, men hade så tunt garn att jag knappt såg färgbytena. Och så får man räkna med att de aviga varven drar mer garn än de räta. Lite trixande.

    SvaraRadera