fredag 12 februari 2010

I grevens tid..

Hujeda-mig! Dagen har varit en pärs utan like. Mer eller mindre hela dagen har gått åt till att få streckkodsläsaren till kassasystemet att funka. Jag är numera specialist på PS2 ingångar, DIN-kopplingar mm. Det kassasystem som jag köpt innehöll ju en streckkodsläsare men man hade aldrig använt den i butiken. När jag och maken kopplade in scannern, tangentbord, mus, kvittoskrivare, kortläsare så ville helt enkelt inte scannern läsa av några streckkoder. Nu är jag hyfsat snabb på att slå in siffror så artiklarna som är registrerade hade nog gått marginellt snabbare att få in om scannern funkade. Den störst oron är att någon siffra är fel inslagen av mig.

Efter tre samtal till supporten på kassasystemet så kom man fram till att tangenbordet var för modernt. Jag var tvungen att ha en PS2-koppling och den skulle dessutom kopplas in på scannerns kabel. För att kunna göra denna påkoppling så fattades en mellandel till kabeln och den bestämde jag mig för att hitta i gästrummet som ju hyser allt löst plock utom alla mina garnlådor. Helt otroligt men jag hittade sladdsnutten (fy så får man nog inte uttrycka sig) och nu efter att ha varit iväg och lånat ett tangentbord modell Ä och bootat om datorn så visp går det att scanna streckkoder. Skall jag avslöja vad första artikeln var?? Knit Pro Strumpstickor 10cm 3mm Symphonie wood! Det gick så bra att jag scannade dom ett par gånger till :)

Maken är numera proffs på Knit Pro. Han hjälpte mig igår när alla artiklarna skulle in i artikelregistret. Till slut hade han koll på olika stickor och virknålar. Han sorterade i tjocklekar och hade sig. Vid 21.30 var sista artikeln inne och vi slötittade lite på TV.

Lyckan var stor när jag var hos sjukgymnasten igår. Hon hittade ingen inflammation eller liknande i min axel utan trodde att allt strålade ut från nacken (har ju varit lite stel). Hon gav mig ett par övningar och redan på eftermiddagen kändes det lite bättre. Nu skall jag alldeles strax göra övningarna igen för nu när det börjar brännas så finns inte utrymme för skavanker.

Som om vi inte hade tillräckligt med lådor hemma så kom ytterligare en idag. Full med underbara garner och färger. Jag säger som Catthis sagt i sin blogg: "Garn är som kalorifritt godis". Snart skall provsmakningen vara igång.

Nästa vecka funderar jag på att släppa lite info kring sortimentet. Om tiden räcker till, vill säga. På måndag skall jag vara i butiken kl 8 för övertag. Sedan börjar vi inte köra grejor förrän vid 15.30 då makens möten är över och samtidigt kommer elektrikern och börja koppla in skenor och spottar. Därefter finns det nog bara ett läge och det är "full rulle".

Idag fyller yngste sonen 20 år. Storebror kunde inte komma ner från Linköping denna helgen så vi blir bara tre ikväll. Imorgon däremot kommer min bror, mina och maken föräldrar samt lite kompisar och strax skall 4kg lammkött förvandlas till en god gryta.

Är lite orolig för pensionärernas bilkörning från Hässleholm. Det skall ju snöa, men min pappa vill tvunget köra. Han har nämligen alla delar klara till skylten och innan han sätter ihop så vill han kolla att det blev som jag tänkt mig. Han är bara fantastisk! Hoppas vädret lättar till middagstid imorgon.

1 kommentar:

  1. Gott med lamm, mmm. Testa spikmatta mot stel nacke, det är suveränt (kan bli lite stel när det blivit för mycket stickning..). Jag lägger den i sängen och somnar på den, funkar finemang! Jag ska nog ha utlottningen månaden ut, får lägga till det i inlägget...

    SvaraRadera