torsdag 25 februari 2010

Stickkurs nummer två och skyltförberedelser

Ikväll har jag börjat med stickningen som skall sitta i gatuprataren /skyltet. Det blev en slaktad hemtexpåse och en ICA-påse som omvandlades till stickning. Idén fick jag ur en bokpresent på invigningen. Boken heter Ny stickning och i den hittade jag en väska gjord av plastkassar. Tänkte att det skulle vara en stor fördel att inte ha ett riktigt garn som blir blött och fuktigt i regnväder. Denna plaststickning han man ju rista torr och sedan flytta in skylten utan att golver riskerar bli alldeles förstört eller att det skall lukta muggigt i lokalen efter en helg.


På garnfronten har det strulat med leveransen av "Fair trade" från Artesano och Manos del Uruguay. Leveransadressen var Möllegården och Schenker hade haft svårt att lista ut att det var Möllegränden. Imorgon skall lastbilen i alla fall stanna utanför vår dörr.

På tre dagar sålde vi slut på den fantastiskt mjuka Eco-alpakan i mörkt gråbrun men vi har redan gjort en ny beställning och det förväntas in på måndag eller tisdag. Kul att ni också tyckte att det var underbart i kvalitén!
Ett annat garn som bara försvann ut ur affären var Colinettes Jitterbug i färgen Jewel. Malin kom in och visade hur garnet såg ut på de strumpor hon påbörjat och det var verkligen en fantastiskt färgcollage. Vi har tre kulörer till för den som känner sig sugen.

Även idag lyste en flitens lampa i butiken. Alice och Klara kom tillbaka och fortsatte med sina halsdukar och Martina hann lära sig båda räta och aviga i sitt arbete med en Åremössa.
Både Catthis och jag skulle glädja oss mycket om alla tjejerna som gått kurs kommer in framöver så att vi får se deras framsteg. De var alla så oerhört snabblärda att det var en fröjd.
Vi har gärna lite flinka fingrar som sällskap i butiken. Det finns alltid en stol över för handarbete hos oss.2 kommentarer:

  1. Kul, kul, snart är första veckan över, det verkar ha gått bra. plastpåsstickningen ser riktigt spännande ut!

    SvaraRadera
  2. Det kommer ju att bli perfekt med en plastpåsestickade skylt. Önskar dig verkligen lycka till i fortsättningen. Nu ska jag tipsa mina vänner på facebook so bor i regionen att de borde besöka din fina garnaffär!!

    SvaraRadera