måndag 8 februari 2010

Tant Thea jublar: Första nybörjarkursen inbokad!

Glädjen var stor när jag igår fick bekräftat att jag kör en nybörjarkurs i stickning på 2x2h vecka 9 och 11. Det var gamla kollegor som hört ryktet om min affär och som ville göra något kul tillsammans. Just nu bollar vi lite mer detaljer men datum är fastslagna. Jag är såååååå glad!


Nästan lika glädjande var att jag idag fick mitt registreringsnummer för inlösen via kortterminalen. Nu har jag fixat allt som jag kan för att betalningar skall kunna ske på invigningsdagen.


Gårdagen var en transportdag. Maken och jag körde till Hässleholm och hämtade 3xbord. Vi lyckades även hitta en trappstege som stod oanvänd. Jag misstänker att jag kan ha nytta av den i butiken. Vi tog en kopp kaffe med min mamma och pappa och samtidigt försökte jag rita upp en trottoarskylt som jag önskar att pappa kan och vill tillverka. Tänker mig en enkel ram med medar där två stickor är inskjutna genom ramen och möts inne i mitten och där mittytan i ramen skall vara en gles stickning som jag skall aptera på de där två stickorna. Bara pappa nu kan få ihop stallaget. Vi hittade virke till ram och jag hittade rundstav till stickorna och till sist hittade jag även trähjul som kan bli ändarna på stickorna. Pappa var lite osäker men jag är nästan helt säker på att om ett par dagar så är det klart. Vad tror ni? Kunde inte det vara en fräck reklamskylt?


Idag har jag handlat, lastat, fraktat, lastat ur och burit in. Det började med att jag hämtade stämplarna. Fortsatte med inköp av papperpåsar, kassar, silkespapper, presentband och celofan. Sedan övergick det i tyngre grejor och då var det IKEA som gällde. Det blev 10 st klaffstolar, ett höj och sänkbart bord för dator (leta beskrivningar på internet) och skrivare, hög stol som passar till bordet, gardinstänger för att kunna hänga garnhärvor på. Sista rundan var till MAXI där jag inhandlade vattenkokare, kaffebryggare, skurhink, golvmopp, sopset, toapapper, diskmedel ....... Huset börjar mer och mer bli en lagerlokal. På något sätt måste detta döljas till på lördag. Yngste sonen fyller 20 år och vi skall ha gäster. Inte skall väl alla vara förvisade till källaren bara för att jag har placerat ut lådor och grejor i halva huset. Något måste ske. Joe Labero kanske?


Nu är jag helt mör men har ändå haft energi till att göra en jättehäftig garnbeställning från Wales! Ni skall få se! Hoppas att allt kommer och att det hinner hit i tid.


Imorgon väntar den sista garnbeställningen! Sedan kan jag förhoppningsvis luta mig tillbaka och bara invänta leveranser.

3 kommentarer:

 1. Gatuskylten är jättefräck!!!

  SvaraRadera
 2. Det finns möjligtvis inte plats på denna kurs, eller platsar jag inte i det gänget? ;-)
  Tycker skylten verkar vara en super-idé!

  SvaraRadera
 3. Wow vilken läcker skylt. Jag känner mer och mer att jag måste ta mig till Helsingborg nån gång!

  SvaraRadera