måndag 5 juli 2010

Dagen efter...

Två Rosdagar till ända. Underbara dagar. Varma dagar. Tröttande dagar. Uppiggande dagar.

Provdukningen i butiken var perfekt förberedelse. Väninnan K (som hade första passet på lördagen) och jag svepte upp allt på bordet i en fantastisk fart och var sedan redo. Trodde jag.... När klockan var tio och portarna öppnades, upptäckte jag att hela växelkassan låg kvar där hemma. Som tur är bor vi alldeles intill Fredriksdal och maken fanns fortfarande hemma och kunde undsätta oss direkt. Vilken lättnad!Lördagen var varm. Enligt besöksstatistiken inte en höjdardag, men vi hade en bra dag. Fick träffa många stickintresserade som inte visste om att vi fanns och reklamlappar delades friskt ut.

Kristina (Queenmudd) kom och avlöste K till eftermiddagspasset. Vi hade en mysig eftermiddag och Kristina hann visa mig hur man gör kärleksknutar så lintröjan in T&K blev ingen lintröja. Den är nyu på väg att bli en sjal i kärleksknutar istället. Oj vad fint det blir. Virkning har aldrig varit mitt favoritsysselsättning. Jag har alltid valt stickningen men nu blev det genast lite mer intressant. Nu har Catthis bett om att få lära sig och det är ju hon som är den virkvane av oss. Det ni!


Kristina stannade kvar en stund på kvällen och vi hann äta lite grillat hemma med gräsänklingen.

Igår, söndag, var det lite svalare i luften. Till min hjälp hade jag Ulrika. Hon tog dukningen till en ny nivå. Nu blev det riktigt snyggt. Ulrika har sytt projektpåsar/stickgömmor och jag har nu olika storlekar och nya fina färger i butiken.

Efter lunchen anlände Catthis. Hon har egentligen semester men kunde inte låta bli att hjälpa till på Fredriksdal. Ärligt talat var det hon som först nappade på att vi skulle vara med. Sen kom hon på att det kanske trots allt var jag som bestämde ;) Tack Catthis för att du var så positiv!


Våra grannar sålde rosensaft. Lite mycket parfymkänsla för mig men vilka färger.

När klockan gick mot sex så gick musten väldigt snabbt ur en. Jag blev jättetrött och tänkte på stickcafét som vi har idag. Packningen gick riktigt snabbt och lasset rullade iväg.
Ikväll blir vi många som skall sitta ner sticka tillsammans med Miriam Tegels. Har fått klartecken på att vi får sitta på innergården ifall butiken är alldeles för varm.

PS. Hade dragning på de hemliga kassarna. Kvitto nummer 10, 22 och 1 vann. Grattis!

2 kommentarer:

  1. Härliga bilder från två fina dagar! Det var kul att få vara med.

    SvaraRadera
  2. Det låter som härliga dagar. Jag önskar att jag hade kunnat vara med.

    SvaraRadera