onsdag 7 juli 2010

Trevlig publicitet

I måndags hade jag jättetrevligt besök av Miriam Tegels. Ni som läst bloggen och hemsidan, vet att hon innehar Guiness world record i speed knitting. Vi som träffade henne på stickcafét fick dessutom veta att hon låg i hårdträning sex veckor innen hon gjorde sitt rekordförsök och att hela tillställningen är oerhört standardiserad. 1min, stickor 4mm och ett speciellt garn. Miriam gjorde 118m på 1min! Jag har inte testat själv men hon säger att hon stickar ungefär dubbelt så fort som en normalstickare.Så i måndagskväll var butiken full stickerskor och virkerskor. Miriam pratade lite och visade hur hon stickar. Kanske var det lite synd att hon höll på med strumpor, vi hade antagligen sett mer av hennes snabbhet om hon stickat på ett större stycke. Klart var i alla fall det att man knappast hinner med att se hennes rörelser när hon kommer igång.

HD hade lovat att bevaka det men i måndags eftermiddag så ringde man och beklagade men tyvärr hade man inga reportrar eller fotografer lediga. Gissa varför. Jo, HIF, BOIS och Ängelholms FF spelade hemmamatcher och dessutom var John Fogerty på Sofiero. I det sällskapet vägde vi lätt, på Tant Thea.

Skam den som ger sig tänkte jag. Kan ni inte fixa fotograf och reporter imorgon? undrade jag. Jodå, klockan nio kan vi skicka en reporter med en kamera, sa nyhetschefen på HD. Miriam var underbart tillmötesgående och lovade komma till butiken på tisdagsmorgonen.Miriam kom punktligt till affären men sedan fick vi vänta en stund innan reportern kom. Jag hann faktiskt bli lite orolig att vi blivit bortprioriterade igen. Tio över nio steg Kenny Lindkvist över tröskeln till Tant Thea. Gissar att det var hans högsta önskan att få skriva om stickning. Kändes lite trevande under intervjun och efteråt var jag lite orolig om han fått ihop allt. Jag kan väl erkänna att jag drog en lättnadens suck när jag läste reportaget. Det var trots allt inte så mycket som blev fel. Jag fick namnet Kerstin en gång, han kallade butiken en stickaffär och stickcafé (kanske inte vad jag kallar den) och någon mer smågrej, men på det hela taget är jag jättenöjd med publiciteten. Jag har idag redan haft flera kunder som nämnt artikeln. Gratis reklam är inte helt fel i dessa tider.


Idag fick jag återigen besök av Miriam. Vi hade en jättetrevlig stickstund tillsammans innan hon handlade lite Kalinka och gjorde sig redo att åka hem till Holland. Tänk vad Ravelry kan bidra med mycket, både mönster och kontakter.

2 kommentarer:

  1. Jeg må vist snart en tur over sundet og ta et kig i din butik :-)

    SvaraRadera
  2. Fin reklam i HD, trots felen....

    SvaraRadera