torsdag 26 augusti 2010

Är det inte min tur nu?

Jag har allt sedan midsommar fått sms från äldste sonen med jämna mellanrum med frågan "Har du börjat på min tröja än?". I början svarade jag "Håller på med sjalen till din flickvän". Efter ett tag gick det över i "Håller på med en sjal till butiken". Och nu senast har det hetat "Håller på med min andra sjal, du vet den som jag ibland slitit mitt hår över".

Men nu är ju Shale klar, så jag kände att jag nog trots allt borde ta och börja på hans tröja. I och för sig håller jag på med en kortärmad grej i Rowans Revive och där har jag klart bakstycke och ett framstycke och den vill jag ju gärna få helt färdig men söner är ändå söner. I helgen påbörjade jag hans kofta för han vill absolut ha knäppning framtill. Efter att ha bläddrar i olika böcker och tidningar (det var innan jag köpt Man's Knits av Erica Knight) så fastnade han för denna modellen. Den finns i The Knitter Issue 14, heter Hawke och är designad av Amanda Jones.

Vi kom överens om att skippa flätgrejsamojset mitt fram och istället ha slätt runt knäppningen.

Efter att ha gjort om början två gånger pga av att den blev för liten, så jag nu igång. Garnet är Coats Alpaka och underbart mjukt att sticka i.

Helt ärligt så är det även jättebra för mig att sticka lite i detta garnet för det har jag inte hunnit testa själv. Jag har många positiva kunder och nu kan jag själv sälla mig till sällskapet. Sonen hittade färger som precis matchade fotot på tröjan och var jättenöjd.

Just nu är jag i början av stora mönstret på ryggen. Tog en paus en stund från stickningen igår för att fundera på hur jag vill göra det. Skall jag köra med samma nystan över alla maskorna eller skall jag dela och ha flera nystan. Det sistnämnda är ju fullt möjligt för jag stickar ju fram och tillbaka. Har fortfarande inte bestämt mig. Det lilla färgmönstret fram är jag hyfsat nöjd med men jag skulle vilja att det stora blir ännu snyggare för det är så markerat mitt på ryggen. Någon som har tips att ge?

Ikväll på stickcafét kommer jag att sticka på en sjal som en kund hjälpt till att göra. Garnet tog slut och det återstod sju långa varv som jag nu lovat att göra. Faktum är att även den är i Coats Alpaka. Sjalen är lite Odd Molly-inspirerad och kommer att sitta fint på skyltdockan med jeansjackan. Undrar förresten när jag själv skall få ha den jeansjackan? Den som jag var så lycklig över att hitta i NY och så går jag och sätter den på dockan i skylten. Korkat.

Förresten - Vi har bara ett par platser kvar på vår strumpstickningskurs och samma gäller kursen där du lär dig att sticka efter mönster skrivet på engelska. Så passa på och anmäl dig innan det är för sent. Mer info vet du att du hittar på hemsidan.

1 kommentar:

  1. Så tøff genser. Det mønsteret på ryggen var flott:)

    SvaraRadera