torsdag 9 september 2010

Award och snart dags för Total Make Over

Från Mikaela med bloggen Stickäventyr fick jag denna award. Tack Mikaela! Det värmde verkligen!
Här kommer sju sanningar om mig.

Ett: Min största dröm var och är butiken Tant Thea men om jag räknar bort den så skulle jag verkligen få möjlighet att åka till Tibet. Vi hade resan bokad och betald när Kina stängde Tibets gränser våren/sommaren 2008 och fick boka om och fick en annan häftig upplevelse nämligen att få besöka Kinas allra västraste område. Vi var upp i de trakter där kazaker, uigurer, kirgiser, tadzjiker och 20 andra folkslag lever tillsammans men där hahnkineserna nu försöker kontrollera allt. Några bilder hittar du här.
Men jag skulle så gärna till Tibet, så drömmen är kvar.

Två: Var riktigt rödhårig som liten och funderade allvarligt att söka rollen som Pippi när filmerna gjordes.

Tre: Träffade min man redan på studenten och vi har hållit ihop i 32år nu. Nästa år är det silverbröllop. Problemet är bara att vi (läs jag) glömt bort bröllopsdagen rätt många år. Kommer ihåg när jag satt och tittade på bröllopsfoto i tidningen och läste om dem som firade 15årig bröllopsdag. Häftigt tänkte jag och började räkna efter. Ooops! Insåg att vi missat det året tidigare. Vi var redan inne på 16:e!

Fyra: Har tillbringat oerhört mycket tid runt fotbollsplaner som fotbollsförälder. Kul men jobbigt för halsen. Har nog sett det mest i och kring Skåne och ända upp till Göteborg och Borås. Vi hade ständigt någon match att skjutsa till eller någon turnering att vara på. Nu förstår jag ärligt talat inte hur man hann men kul var det.

Fem: Musicerade mycket ända upp i gymnasieåldern. Har fortfarande kvar min cello men inser att den inte mår bra av att ligga utan att bli spelad på. Den är jättefin. Från tidigt 1800-tal och jag har svårt att skiljas från den. Pianot finns också kvar men har på senare år bara använts för att ta ut körstämmor på. Maken har sin saxofon, gitarr och klarinett kvar så vi skulle kunna ha en orkester hemma.

Sex: Spelade volleyboll under studierna i Lund och det var då jag lärde känna Queen Mudd. Jag säger bara Lugi-volley under 80-talet. Det var grejer det.

Sju: Har alltid handarbetat. Jag har vävt, virkat, sytt, gjort makramé. Har dock kastat efter hand så jag kan inte plocka fram alla mina alster. Har nog alltid gillat att använda mina händer men det kan även handla om målning eller andra husprojekt.


Jag kommer inte att skicka awarden vidare men vill ge er ett urval av bloggar som jag brukar läsa och som jag blir inspireras av:
Tålamodspåsen - med fantastiska Fair Isle-tröjor
Sticka på landet - kombinationen av stickning och Kina och det är så intressant
Queen mudd - som alltid har boktips och massor av stickning på G
Knitarina  och Clara stickar som båda har så fina foto och trevlig läsning.

Givetvis läser jag många fler bloggar och ingen skall känna sig glömd. Bloggvärlden är en sjö att ösa inspiration och idéer ur.

En sanning om Tant Thea är att Rowan sortimentet ökar. Igår kom Renew in och nu börjar även Pure Wool anlända. Tyvärr så tog batteriet i kameran slut så bilder kommer nästa gång. Alldeles strax är det dags  för en större "Total make over". Jag har skissat på var de olika kvaliteterna skall vara och det är mycket som behöver flyttas.

Catthis och jag fixar än så länge plats för de kvaliteter som anländer men inte alltid där garnerna skall vara framöver. Igår fyllde vi en stor spånkorg med det sista av Eskimon och det gav plats till Rowans Renew.
Snart åker det sista av Drops Alpaca ut och då finns det ytrymme att börja den stora förflyttningen. Som ersättning till Drops Alpaca så kommer jag snart att lägga första beställningen till Du Store Alpaca. Med andra ord kommer vi att ha ett underbart ersättningsgarn som finns i massor av härliga nyanser och som passar till Drops mönster.

Vilken lättnad det är att veta att jag framöver har ett garnsortiment som jag själv bestämmer över. Som ni förstått så blev det omöjligt för mig att ställa upp och spela efter större drakars spelregler. Om man tagit ett så stort steg som jag gjort i och med att jag öppnade Tant Thea och övergett min trygga karriär, så var det inte lätt för mig att inom vissa delar av mitt sortiment inte få bestämma själv. Det blev det där gruskornet som hela tiden låg och skavde och skavde. Nu är det ett tag sedan beslutet togs och snart är butiken full med det sortiment som vi lagt planer för och som vi är så rysligt stolta över. Vilken känsla!
Jag kan erkänna att vi ännu inte har hittat alla garner och därför fortsätter letandet. Men jag vet vi kommer att hitta dem och då berättar jag om det.

2 kommentarer:

  1. Vad kul det är att lära känna personen bakom bloggen lite mer.
    Du har verkligen tagit ett rätt beslut när det gäller garnerna. Att ha alternativ som passar till Drakens garn gör ju att det blir ett mycket bättre alternativ. Det lär ju vara så att många använder de mönstren.
    Lycka till med din fina affär. Någon gång SKA jag komma och besöka dig.

    SvaraRadera
  2. Jag år sååå sugen på att åka och titta på din butik, men det är ju så långt! (bor i Sjöbotrakten) men någon dag ska jag masa mig dit! När jag har gott om pengar så jag kan handla också.

    SvaraRadera