onsdag 1 september 2010

Oväntat väntat besök

Igår var jag så djupt koncentrerad på att få klart det stora mönstret på sonens kofta att jag helt tappade bort att Gina från M&K skulle komma till butiken. När Gina ringde så fick jag kasta mig på cykeln och snabbt trampa ner. Tur att man bor så nära!

Antagligen var inte glömskan bara ett resultat av oerhört fokuserad stickning utan även ett resultat av att ju färre grejor man har som avviker från det normala dessto större risk att glömma bort dem.

I mitt tidigare liv som chef över en planeringsavdelning på stort företag så hade jag en fulltecknad almanacka att hålla reda på. Jag reste stundtal mycket både i Norden och i Europa och då gällde det att ha koll på möten och flyg och hotell. Visst hände det att jag glömde något (bäst att erkänna innan någon gör mig pinsamt medveten om det) men det fanns helt enkelt inte utrymme att glömma bort att kolla av datum och tider.

Idag lever jag med en almanacka som har anteckningar om vilka tider Catthis jobbar och med ett par tillägg för sjukgymnastbesök och tex ett tandläkarbesök. Ginas besök fanns snyggt och prydligt där men på en ologisk dag och tid. Brukar inte boka in säljarbesök de dagar Catthis öppnar. Då har jag ju lite ledig förmiddag som kan användas till annat. Jaja, vi fick ju ihop det ändå.

Efter Ginas besök levererades den andra stora garnlådan från M&K. Den innehöll de tre färgerna av Lappland som jag saknade och två färger Love. Detta kompletterade u det som kom i förra veckan, dvs Samo och en färg Lappland.

Lappland är en ny trevlig bekantskap från M&K. 100g härvor av ekologisk ull. 16,5m /10cm på stickor 5,5mm. Funkar utmärkt att sticka efter mönster för Coats Ecologico eller M&K Eco-ull.
Här är exempel på mysiga grejor att sticka i Lappland. Garnet har så underbara färger. Mina favoriter är den röda och det lila. Tänk att kombinera de två. Jag tror det skulle vara urläckert.


Nu har jag ersättningsgarn för Eskimo och det heter Samo och är gjort på samma fabrik som Eskimo dvs det är samma garn!

Utöver detta så kom garnet Love i två färger. Väntar dock på en till. Jätteläckert garn att använda till ärmkanter, muddkanter, babyfiltar, mössor mm

Ett mönster fanns med i stickbilagan i förra Allers. Det var en babypläd med ett sött hjärta. Ni får utsäkta bildkvaliteten, men visst är den söt?

Som ni förstår så kommer höstnyheterna på rad nu. Är jätteglad för att utförsäljningen av Drops flyter på för nu krävs all planeringskunskap för att få plats med allt i hyllorna. Nyheter från Rowans håller på att rulla in och mer kommer. Häftigt! Detta är ju min första höst i garnvärlden och jag älskar alla färger och kvaliteter som kommer in. Naturmaterial, ekologiska garner är som alltid i fokus.

3 kommentarer:

  1. Garnet lappland ser fint ut. Gillar både den rosa och lila precis som du. /Medea

    SvaraRadera
  2. Det nederste garnet så jo helt nydelig ut:) Mye fint man kan lage:)

    SvaraRadera
  3. Du har en award att hämta i min blogg!

    SvaraRadera